İmamoğlu’ndan CHP için genel başkanlık sinyali: Süreç yeni başlıyor

CHP Genel Başkanlığı için adı geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu adaylık sinyali verdi. İmamoğlu, “Aslında süreç yeni başlıyor, farkında mısınız, bilmiyorum. İnancınız yüksek olsun” dedi.
Seçimde istediği sonuçları alamayan CHP’de tartışmalar alevlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gecesi yaptığı açıklamada “Yola devam” mesajı verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Değişmeyen tek şey değişimdir. Her sahada, her ortamda değişim” ifadeleriyle fitili ateşledi.

İmamoğlu genel başkanlığa göz kırpıyor
İmamoğlu’nun bu sözleri “Genel başkanlığa göz kırpıyor” şeklinde yorumlandı.

CHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaptırmak istemeyen Kemal Kılıçdaroğlu üst üste Ekrem İmamoğlu ile görüşerek aday olmaması yönünde ikna etmeye çalışıyor.

Adayım diyemedi
Genel başkanlık için isteği ortada olan İmamoğlu ise tabana rağmen çıkıp CHP Genel Başkanlığı’na adayım diyemedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şair Nazım Hikmet Ran, ölümünün 60’ıncı yıl dönümü için İstanbul’daki Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen programa katıldı.

Programın sonunda tüm sanatçılar, “Ey Özgürlük” şarkısını söylemek üzere sahneye çıktı.

Adaylık sinyali vermeyi sürdürüyor
Ekrem İmamoğlu da sürpriz bir şekilde sahneye gelerek şarkıya eşlik etti.  Ekrem İmamoğlu şarkının ardından yaptığı konuşmada siyasi mesajlar vermeyi ihmal etmedi.

“Süreç yeni başlıyor”
Konuşmasında CHP Genel Başkanlığı için sinyaller veren İmamoğlu, “Aslında süreç yeni başlıyor inancınız yüksek olsun.” ifadelerini kullandı.

“Yüksek bir inançla yol yürüyeceğiz”
Şarkının ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi: Asla ümitsizliğin olmadığı topraklardayız. Hapishane köşelerinde bile bu ülke için düşünmeye ve bu millet için yazmaya devam eden Nazım’ın akşamındayız. Bize yakışan burayı terk etmemekti zaten. Aslında süreç yeni başlıyor, farkında mısınız, bilmiyorum. İnancınız yüksek olsun.

Tarif edemeyeceğimiz kadar yüksek bir inançla yol yürüyeceğiz memleketimin iyiliği için. Nazım’ın yürüdüğü yoldan asla geri dönmek yok. Zülfü Livaneli ağabeyimizin Özgürlük şarkısı, şairin o güzel sözleri aslında Nazım’ı en iyi anlatan özgürlük mücadelesiyle çok bağdaştı.

Tabii vatan hasreti, özgürlük, asla vazgeçmemek ve her zaman doğruları söylemek, doğruları yapma karakterinin bence en önemli isimlerinden birisi Nazım Hikmet. Bu akşam çok güzel sanatçılarımızın böylesi güzel bir anma gecesine eşlik etmesi… Sizin aranızda olmak, sizinle ıslanmayı çok isterdim ama iyi ki varsınız. Sanatçı dostlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Hepsi çok özel insanlar.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın