Yakışır mı yakışır! Bakan Kurum: Kartal’a 2 tane millet bahçesi kazandıracağız

Seçim çalışmaları için bugün Kartal’ı ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, burada katıldığı toplantıda bölge halkına müjdeler verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, seçim çalışmaları için sahaya bir kez daha indi.

İstanbul 1. Bölgeden AK Parti milletvekili adayı olarak çalışmalarını yürüten Bakan Kurum’un bugünkü adresi Kartal oldu.

Burada esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla da bir araya gen Kurum, kendisine iletilen sorunları dinledi.

Ardından Orhantepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm Toplantısı’na katıldı.

Kartal’a peş peşe müjdeler

Toplantıda, asrın felaketinin ardından deprem bölgesinde yapılan çalışmaları anlatan Murat Kurum, Kartallılara millet bahçesi müjdesini verdi.

Kartal’ımıza 2 müjdeyle geldik bugün. 1. Kartal, etap 1 etap 2 kordon boyu bölgesindeki imar planlarını onayladık, kesinleştirdik. Artık Kartal’ın en problemli denilen alanında, yeşil alalarıyla, yollarıyla hiçbir sorunu kalmadı. Vatandaşlarımız talep ederlerse elimizi taşın altına koyarız ve dönüşüme destek oluruz. Planımız bu manada İstanbul’a hayırlı uğurlu olsun.

Millet bahçemizle ilgili bu alana ilişkin milletimizin talebi var. Burayı biz sizden tahsisini alıyoruz ve millet bahçesini yaparak vatandaşımıza teslim ediyor olacağız.

Millet Bahçesi talebi için de adımımızı atıyoruz. Diğer millet bahçemizi de İstanbul’da örneği yok, dünyada da örneği yok. Kartal’daki taşocağının olduğu yeri de millet bahçesi yapıyoruz. İnşası devam ediyor. Emlak Konut Genel Müdürlüğümüz yapıyor. Orada bir gölet olacak. Burada çocuklarımızın güvenle, huzurla gölete nazır dinlenebileceği bir alanları inşa ediyoruz. Orası bir cazibe merkezi olacak.

“11 ilimizde inşa sürecini eş zamanlı yürütüyoruz”

Bakan Kurum’un açıklamalarının devamı şu şekilde:

Depremin üzerinden 77 gün geçti. 100 bininci konutumuzun sözleşmesini yaptık. Temellerini sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte attık. 11 ilimizde inşa sürecini eş zamanlı yürütüyoruz.

1 yıl içerisinde 319 bin toplamda 650 bin konutumuzu 11 ilimizde inşa edeceğiz. Bu söz büyük Türkiye’nin sözüdür. Bu söz güçlü Türkiye’nin sözüdür. Bu söz 77 günde 100 bin konutun temelini atan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın sözüdür.

Hiçbir zaman hiçbir afette milletimizi yalnız bırakmadık. 14 seçimdir 21 yıldır bu ülkede milletimizle birlikte yol yürüyen bir liderimiz var. 21 yılda 100 yılda yapılacak işler yapıldı. Kartal’da bir bina çöktü. 1 saat içerisinde buradaydık. Hemen ardından vatandaşlarımıza söz verdik. 8 ayda konutlarımızı bitirdik ve teslim ettik. Kağıthane’de binamız kaydı, yine orada 700 konutu içeren bir projede başlattık ve anahtarlarımızı teslim ettik. Yine az ilerisi Pendik’te 1800 konutun ve dükkanlarımızın temelini attık.

“39 ilçede şu an devam eden 93 bin konutumuz var”

Megakent’te yapılan dönüşüm projelerine değinen Kurum, sözlerine şöyle devam etti:

Ataşehir’de yıllardır beklenen dönüşüm problemi vardı. Oradaki dönüşümün önünü açtık. Fikirtepe’de yıllardır kangren haline gelmiş, vatandaşımızın mağdur olduğu bir dönüşüm sürecini yine hamdolsun elimizi taşın altına koyduk, yapılması gereken her türlü kararlılığı orada göstererek konutlarımızın ihalesini yaptık. 12 bin konut şu anda eş zamanlı Fikirtepe’de yükseliyor. İlk etapların teslimini dün Fikirtepeli kardeşlerimize verdik.

İstanbul finansın merkezi olacak dedik. Dün hem Avrupa’ya hem yakın Orta Doğu’ya hizmet verecek 50 bin kişi doğrudan çalışacak. Yaklaşık 65 milyar lira yatırımla İstanbul’umuzu finansın, ekonominin başkenti yapacak finans merkezimizi bitirdik.

Az ilerisi Ümraniye. Yıllardır beklenen sorunları çözdük. İmar planlarını yatık ve orada da dönüşüme başladık. Üsküdar’da Çamlıca Camimizin eteklerinde tüm Türkiye’ye örnek olacak projeleri bitirdik ve anahtarları teslim ettik.

Esenler’de tüm Türkiye’ye dünyaya örnek olacak 60 bin konutluk proje yürütüyoruz. 2 bin konutun anahtarını verdik 5 bin konutun yapımı da TOKİ başkanlığımızla devam ediyor. Yine etap etap projelerimizi bitiriyoruz.

Güngören’de Tozkoparan Mahallesi’nde, Okmeydanı’nda yine kimsenin girmeye cesaret edemediği bölgede biz dönüşüm yapıyoruz.
Beykoz Tokatköy’de de projelerimizi yürütüyoruz. Başakşehir’de, Bağcılar’da Esenyurt’ta bilhassa İstanbul’umuzun 39 ilçesinde şu an devam eden 93 bin konutumuz var. Hayal değil.

İlk yaptığımızda hem siyaset üstü bakalım dediler, hem de milletimizin aklını çeldiler.

1,5 milyon konutun dönüşümüne ilişkin, dirençli İstanbul için yeni desteklerimizi milletimizle paylaşacağız.

“Bizi ararsanız Malatya’daki depremzede kardeşimizin yanında bulursunuz”

Nerede bir afet olsa biz oradaydık. 1 yıl içerisinde sizlere konutlarınızı teslim edeceğiz dedik. Hamdolsun Elazığ’da, Malatya’da, Kartal’da, Kağıthane’de, İzmir’de depremler oldu gittik hemen konutlarımızı bitirdik.

Seller oldu hemen gittik orada da yapılması gerekeni yaptık. Antalya ve Muğla’da yangınlar oldu biz yine oradaydık. Yine milletimize verdiğimiz sözleri tuttuk. Hep bu anlayışla çalıştık. İftiralarla, dedikodularla, algı ve manipülasyonlarla iş yapmadık. Hep milletimiz için samimi şekilde vatandaşımızın yanında olduk.

Bu anlayışla İstanbul’umuzun 39 ilçesinde hizmet edeceğiz. Bizi ararsanız hiçbir zaman o iftiraların içerisinde bulamazsınız. Bizi ararsanız Elazığ’ın yollarında bulursunuz, Malatya’daki depremzede kardeşimizin yanında bulursunuz, İzmir’de evine yetişmek isteyen kardeşimizin şantiyesinde bulursunuz.

5 yıllık bakanlık süreci yaptım ve bu süreçte hep milletimizin yanındaydık. 81 ilde 500’e yakın ziyaret gerçekleştirdik. Neredeyse bakanlığa hiç uğramadık. Milletimizin bizden beklentisi vardı. Sayın Cumhurbaşkanımız bayramın 1’nci günü Türkiye’ye, İstanbul’umuza çok önemli müjdelerimizi paylaşacak. Konutların anahtar teslimlerini vereceğiz, rezerv konutlarımızın temellerini atacağız.

Bugün Kartallı kardeşlerimiz bizi bağrına bastı. Buraya gelirken kendi evimize gelmişiz gibi hissediyoruz.

“Çıkan maliyetin yarısı devletimize ait”

Orhantepemizde Yeşilyurt apartmanımız yıkılmıştı. Ne yapılması gerekiyorsa yapıp desteğimizi verdik. Şu an 800 konutumuz, toplamda bin 500 konut, 700 de müteahhitlerin yaptığı toplamda 2 bin 200 konut. 10 bin vatandaşımızı ilgilendiren bir proje.

Konutlarla ilgi her türlü desteği vereceğiz dedik. Maliyetlerin artmasıyla dedik ki biz burada vatandaşlarımızı yalnız bırakmayız. Ne yapacağız? Herkesin inşaat malzemesi kaç liraysa yarısını devletimiz, Cumhurbaşkanımız karşılayacak.

Kalan tutarı da 180 aya kadar vade yapıyoruz. 15 yılda vatandaşımız ödeyecek. TÜTFE endeksli yapıyoruz ve memur maaş artışını geçmeyecek. Nasıl sosyal konutlarda artış çok olsa da indirimi yapmak suretiyle vatandaşımızın yanında oluyorsak aynı anlayışla yapacağız.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın