Erdoğan, Adıyaman’da afet konutlarının temelini attı

Adıyaman’daki afet konutlarının temelini atan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konutları bedava yapma seçim vaadine değinerek “Şu mübarek Ramazan ayında yine yalan yanlış beyanlarda bulunuyor” dedi.

6 Şubat deprem felaketinden sonra başlayan depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacını karşılayacak temel atma törenleri devam ediyor.

Bu kapsamda depremin vurduğu 11 il içinde en çok yıkıma uğrayanlardan biri olan Adıyaman’da da temeller atılıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı temel atma töreni bugün yapıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı, hiçbir depremzedeyi mağdur etmeyeceklerini belirterek muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deprem konutlarını depremzedelere bedava teslim edeceği yönündeki seçim vaadine de değindi.

“Şu mübarek Ramazan ayında yine yalan yanlış beyanlar”

Ramazan ayında yalan konuştuğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Devletin ne yaptığından ve insanımıza ne imkanlar sunduğundan habersizler. Her konuda olduğu gibi bu konuda da yalan yanlış beyanlarla ortalığı karıştırıyorlar. İşte Baybay Kemal’i biliyorsunuz. Anlatmaya gerek var mı? Şu mübarek Ramazan ayında yine yalan yanlış beyanlarla haberlerle…

“Bay Bay Kemal her şeyi bedava yapacakmış”

Ne diyor ‘Biz geleceğiz. Geldikten sonra da her şey bedava.’ 11 tane büyükşehir belediyen var, bu belediyelerin acaba Adıyaman’a ulaştılar mı ama AK Parti’nin belediyeleri ilk günden itibaren burada. Şimdi Bay Bay Kemal sağda solda diyor ki ‘1 yılda bunlar yapılır mı?’ Biz 1 milyon üzerinde konut yaptık yaptık haberin yok. Bu yaptıkalarımızdan eğer arzu edersen bir tane de sana verebiliriz.Diğer afet bölgelerini hallettiğimiz gibi, Antalya’yı İzmir’i hallettiğimiz gibi. Nasıl da yalan konuşuyor. Millet vekili olduğu İzmir’i bilmiyor. Biz İzmir’dekileri böyle bitirdik. Benim Adıyamanlı kardeşim yalan makinası kim diye sorsak kim olduğunu bilir.”

“Adıyaman’da 50 bin konut, 23 bin 640 köy evi”

Adıyaman’da 50 bin konut, 23 bin 640 köy evi yapılacak. Konteynerlerin sayısını en kısa sürede 100 bine çıkartacağız. Az hasarlı evler yavaş yavaş kullanılmaya başladı. Adıyaman’da yıkılması gereken 37 binin üzerinde binada 95 bine yakın bağımsız bölüm tespit edildi. Deprem bölgesinin tamamında bu rakam 312 bin binada 900 bin bağımsız bölüme kadar çıkıyor.

“22 bin 467 kalıcı deprem konutunun temeli atıldı”

Bugün de 4 bin 431’i Adıyaman’da 22 bin 467 kalıcı deprem konutumuzun daha bugün temelini atıyoruz. Yapım sürecini başlattığımız konut sayısı 56 bin 323’e ulaştı. Adıyaman’da ‘İlk Arsam’ için 6 bin 252 arsanın hak sahiplerini kura çekilişleri ile belirledik.

Kira desteği olarak aylık 3 bin TL ile 5 bin TL arasında ödeme yapıyoruz. Misafirhanelerde, otellerde, konteyner kentlerde kalanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Mazot, gübre, yem bitkileri ve su ürünleri gibi desteklerle çiftçilerimizin zararlarını karşılıyoruz.

Van, Elazığ, Malatya, İzmir depremlerini yaşayan depremzedelerimiz bunun şahididir. Antalya, Muğla, Manavgat yangınlarını yaşayanlar bunun şahididir. 3,3 milyon kentsel dönüşüm projesinden yararlanan vatandaşlarımız bunun şahididir. Verdiğimiz sözlerin tamamını tuttuğumuz gibi deprem bölgesini ayağa kaldırma sözümüzü de tutacağız.

“Adıyaman hedefine doğru emin adımlarla yürüyecektir”

Adıyaman hak ettiği gelişmişlik seviyesine ulaşamamış bir şehrimizdir. Son yıllarda gerçekleştirdiğimiz atılımlarla birlikte Adıyaman’ın önünde de yepyeni bir imkân açılmıştır. Her alanda kurduğumuz güçlü altyapının meyvelerini toplamaya başlayan bir Adıyaman göreceğiz. Deprem yaralar açmış olabilir ama bu şehri ne 7,7 ne de başka bir deprem yıkmaya yeter. Adıyaman hedefine doğru emin adımlarla yürüyecektir.Deprem yıkıntıları altında son nefesini veren milletvekilimiz Yakup kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine de Allah’tan rahmet diliyorum.Bu iktidar terör örgütlerini gömdü. Bundan sonra da gömmeye devam edecek. Ancak bakıyorsunuz Bay Kemal PKK terör örgütünün uzantılarıyla el ele kol kola dolaşıyor. Bunlara en güzel cevabı 14 Mayıs’ta sandıkta vereceğiz.

Bu 11 vilayette atacağımız adımlarla gereken hesabı 14 Mayıs’ta vereceğiz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın