YÖK Başkanı Erol Özvar: Uygulamalı programlarda eğitimler yüz yüze sürecek

Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceği bildirildi.

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özvar, üniversitelerin 20 Şubat’ta uzaktan eğitime başlayacağını, yüz yüze eğitimin nisanda yeniden değerlendirileceğini açıkladı.

Bir diğer yandan, uygulamalı programlarda eğitim gören öğrencilerin, eğitimlerini yüz yüze sürdürebileceği bildirildi.

Alınan kararların nisan ayında tekrar değerlendirileceğini belirten Özvar, şu ifadeleri kullandı:

Depremlerin ardından 11 ilde yapılan ön incelemeler neticesinde kampüslerimizin çoğunda yıkılan bina olmadığı görüldü. Bununla birlikte az sayıda ağır hasarlı binamız mevcut. Bu dönemde kampüslerimiz önemli rol almışlardır.

Bütün çabamız eğitim öğretim alanında normalleşmenin en kısa sürede tamamlanması. Öğrencilerimizin eğitimlerini nitelikten ödün vermeden sürdürebilmeleri için 2022-2023 akademik yılı bahar dönemiyle sınırlı olmak kaydıyla bazı kararlar alınmıştır.

Bahar dönemi 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlatılabilir, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrenciler bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek.

“İstedikleri bölümde özel öğrenci olabilecekler”

Depremden etkilenen öğrenciler için de gerekli uygulamaların yapılacağını Özvar, şunları söyledi:

Depremin etkilediği illerde bulunan bir kısım üniversitelerimiz ortak çalışmalar yapmak üzere bazı üniversiteler ile eşleştirildi. Özel öğrencilik ile ilgili de bazı kararlar aldık.

Depremden etkilenen illerde veya birinci dereceden yakını bu illerde yaşayanlar talep etmeleri halinde birinci derecedeki yakınının bulunduğu ikamette veya bulunduğu illerdeki üniversitelerin eş değer bölümünde özel öğrenci olabilecekler.

Öte yandan kayıt dondurma konusunda da bazı kolaylıklar getirilmiştir. Bu süre azami öğrenim süresinden de düşülmeyecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın