Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a veda

84 yaşında evinde hayatını kaybeden Deniz Baykal için CHP Genel Merkezi’ndeki törenin ardından TBMM’de de bir tören düzenlendi. Baykal, törenin ardından Ankara’da toprağa verilecek.

Türkiye, büyük felaket ile mücadele verirken, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal vefat etti.

11 Şubat günü gözlerini hayatına yuman Baykal, sağlık problemleri ile uğraşıyordu.

84 yaşındaki Baykal’ın ölümü sevenlerini hüzne boğarken, acı haberi de CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu duyurmuştu.

Baykal’ın gribal enfeksiyon geçirdiği ve Ankara’daki evinde sabaha karşı hayatını kaybettiği belirtildi.

TBMM’de cenaze töreni düzenlendi

Deniz Baykal için CHP Genel Merkezi’nde ardından ise TBMM’de cenaze töreni düzenlendi.

Cumhurbaşkanı da törene katıldı

Törene, Baykal’ın ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı ve CHP Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski CHP genel başkanlarından Altan Öymen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve partililer katıldı.

Baykal’ın kızı ve oğlu konuşma yaptı

Biyografisinin okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Deniz Baykal’ın oğlu Ataç ile kızı Aslı Baykal, birer konuşma yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara şifa, kalanlara sabır ve metanet dileyen Ataç Baykal, siyasetçinin, kendisi için yaşamadığını, tüm yaşantısının başkaları etrafında şekillendiğini dile getirdi.

Ataç Baykal, bunun çok zor bir yaşam biçimi olduğunu ifade ederek, babasının doğuştan bir siyasetçi olduğunu belirtti. Babasının, işini çok sevdiğini vurgulayan Ataç Baykal, Deniz Baykal’ın son anına kadar Türkiye için çalıştığını ve elinden geleni yaptığını söyledi.

“Siyaseti asla eve taşımadı”

Aslı Baykal da Deniz Baykal’ın siyasi duruşunu herkesin bildiğini belirterek, babasının, hayallerinin peşinde koşan, entelektüel, neşeli ve nezaketli bir insan olduğunu; siyaseti asla eve taşımadığını anlattı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı uğurlamak için bir araya gelindiğini belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

Duygularımı Sayın Genel Başkanıma hitaben paylaşmak isterim. Sayın Genel Başkan’ım, ülkemiz ve dünya için son derece zor ve karanlık günlerin eşiğinde 2. Dünya Savaşı’nın arifesinde doğdunuz. O yılların sosyal, siyasal ve ekonomik ikliminde ve geleceği belirsiz günlerinde aileniz her şeye rağmen yarınlara duyduğu umutla size ‘Deniz’ ismini verdi. Bütün bir ömrünüzü isminize uygun şekilde bu güzel ülkemizin refahına, huzuruna, mutluluğuna, bolluğuna, bereketine, kardeşliğine vakfettiniz. Ülkemizin çıkarlarını her ortamda savundunuz. 1 Mart tezkeresine karşı gösterdiğiniz tarihsel duruş milletimiz tarafından asla unutulmadı, unutulmayacak. Sayın Genel Başkan’ım, Kuvayimilliyeci bir ailenin ferdi olarak bu ülkenin dünüyle yarını arasında köprü olarak kalmadınız, ülkemizin güzel geleceğini demokrasi ve özgürlük çerçevesinde inşa eden aktörlerin hem öncüsü hem de yol arkadaşı oldunuz.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a veda

“Mustafa Kemal’in iki büyük eserinde unutulmayacak izleriniz var”

Ne mutlu size ki Mustafa Kemal’in iki büyük eserinde de unutulmayacak izleriniz, emekleriniz var. Sayın Genel Başkan’ım, ülkemizi barış ve kardeşlik içinde bir arada geleceğe taşıma kararlılığından hiç ödün vermediniz. Devlet adamı kimliğinizi her ortamda hissettirdiniz. 12 Eylül’de diğer siyasi parti liderleriyle birlikte Zincirbozan’ı yıkıp geçen de 12 Eylül ve diğer askeri darbelerle hesaplaşmaktan da bir an olsun geri adım atmayan sizdiniz. Siz ki ‘Benim 12 Eylül ile siyasi hesaplaşmam bitmedi. 12 Eylül’ün demokratik, laik rejime verdiği tahribatı giderinceye kadar, Türkiye’de tam ve gerçek demokrasi kuruluncaya kadar benim hesaplaşmam sürecek’ diyensiniz.

Konuşmaların ardından Deniz Baykal için dua edildi.

Cenaze namazı kılındı

Bir diğer yandan, Deniz Baykal için Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde öğle namazını takiben cenaze namazı kılındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törende Baykal‘ın eşi Olcay Baykal taziyeleri kabul etti.

Baykal’ın naaşı, cenaze namazı sonrasında Devlet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a veda

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bu kadarına da pes doğrusu! CHP’li Sevinç: Atatürk rahmetli değil

Gazeteci Şaban Sevinç, katıldığı programda Atatürk’e ‘rahmetli’ denmesi üzerine, “Atatürk’e rahmetli deme, Atatürk rahmetli değil. …

Bir yanıt yazın