Washington Post’tan şok iddia: Kiev düşerse ABD Zelensky’i Polonya’ya kaçıracak

Washington Post gazetesi, ABD ve müttefiklerinin sessizce Ukrayna’da uzun bir mücadeleye ve sürgündeki bir Ukrayna hükümetine hazırlandığını iddia etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri harekatının 11. gününde Rus ordusu, başkent Kiev’in kuşatmasına adım adım yaklaşıyor.

Ukraynalılar, askerler ve sivillerle direnmeye kararlı görünse de Kiev’in düşmesi, savaşın gidişatını Rusya’nın lehine çevirebilir.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Polonya’ya kaçtığı iddialarını yalanlamasına rağmen, Kiev’in düşmesi halinde direnişi nereden devam ettireceği hakkında çeşitli öngörüler var.

RUSYA İLERLEYECEK, SAVAŞ BÜYÜYECEK

ABD’nin yüksek tirajlı gazetelerinden Washington Post’un ABD ve Avrupa’dan yetkili kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya ordusunun Ukrayna’da ilerleyişini sürdürerek ülkede işgale karşı kanlı ve uzun bir isyana zemin hazırlayacağına inanıldığı ifade edildi.

ABD’NİN ZELENSKY VE KABİNESİNİ KAÇIRMA PLANI

ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı silah yardımlarının bu uzun dönem için hayati önemde olduğu değerlendirilen haberde, ABD Dışişleri Bakanlığı ile Pentagon’un, Rusya güçlerinin Kiev’i tamamen ele geçirme ihtimaline karşı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky ile kabinesinin kaçışı üzerine planlar yaptığı kaydedildi.

KİEV DÜŞERSE TAHLİYE PLANI HAZIR

Zelensky’nin bu süreçte ABD’li yetkililerle daha güvenli bir yere geçmesi konusunu görüştüğü, Kiev’in düşmesi durumunda güvenlik ekibinin Zelensky’i ve kabine üyelerini hızlıca yeniden başka bir noktaya yerleştirmeye hazır planlarının olduğunu belirttiği aktarıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın