Muhalefetin araştırmacısı Özer Sencar: Meral Hanım direniyor

6’lı masanın belli olmayan adayı, muhalefetin araştırmacısını bile isyan noktasına getirdi. Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’nu istemediğini belirten Özer Sencar, “Altılı masa diye bir şey kalmadı” dedi.
Altılı masada işler iyiden iyiye kızıştı…

Bir türlü belirlenemeyen aday, kendi içlerinde bile muhalefet yarattı.

Oy oranı düşük olan partilerin genel başkanları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret ederken; İyi Parti Lideri Meral Akşener, buna en başından beri karşı çıktı.

Muhalefetin araştırmacısı isyanda
Son dönemde ortaya çıkan imza yetkileri de seçmenin kafasında soru işaretleri oluşturdu.

Muhalefetin araştırmacısı bile artık isyan etti.

MetroPOLL Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, katıldığı canlı yayında, masanın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu ancak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in buna direttiğini söyledi.

“Altılı masa diye bir şey kalmadı”
Sencar, “Amacı nedir altılı masanın? Erdoğan karşısında çıkaracağı adayın kazanmasıdır. Bu adayın kimliğinin ikinci derecede önemli olması lazım. Ama şu anda altılı masanın amacı, Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday yapmak. Bu diğer partilere de kaybettiriyor. Bence Meral Hanım’ın son konuşmalarından sonra altılı masa diye bir şey kalmadı.

“Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi mümkün değil”
Başından beri Meral Hanım’ı razı edemedikleri için adayı açıklayamadılar. 6-7-8 aydır aday açıklamamalarının sebebi, söyledikleri değil. Kemal Bey, Meral Hanım’ı razı edemiyor. Kılıçdaroğlu, oy birliği ile kendisini aday göstertmek için çabalıyor. Ama Meral Hanım, başından beri direniyor. Meral Hanım’ın kenara itilerek Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi mümkün değil.

“Küçük partilerin her biri, birer but koparma niyetinde”
Diğer partilerin oyu zaten 4 puan. Meral Hanım’ın 12 puan. Dolayısıyla Kemal Bey’in tercih etmesi gereken 4 kişi değil, Meral Hanım olmalı. Meral Hanım’ın bir pazarlığı yok ki Kemal Bey’le, şunu isterim bunu isterim gibisinden… O küçük partilerin her biri, birer but koparma niyetinde.” dedi.

“Üç gün bile yönetemezler Türkiye’yi”
Öte yandan Sencar, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun seçimi kazanmaları durumunda 6 genel başkanın stratejik konularda imza yetkisiyle karar mekanizması içinde olacaklarını söylemesiyle ilgili de konuştu.

“Ahmet Davutoğlu’nun istediği şey siyaseten mümkün olmayan bir şey” diyen Sencar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birisi başkan olacak, onun aldığı kararlarda benim de imzam olacak. Bu oligarşi değil, bu devlet anarşisidir. Üç gün bile yönetemezler Türkiye’yi. Birisi başkan ise onun danışmanları olur, ama onu onaylayacak kişi olmaz”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir yanıt yazın