Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: Bekamız için uçak da tank da yapacağız

Edirne’de gençlerle bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Yerli ve milli savunma sanayide cin şişeden çıktı.” dedi.
Edirne’de  “Gençlerle Tarihin İzinde” programı çerçevesinde Edirne Balkan Tarihi Müzesi’nde gençlerle buluşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, burada önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlerin sorularını yanıtlayan ve onlara tavsiyelerde bulunan Akar, savunma ve güvenlik konularında da değerlendirmeler yaptı.

Güvenlik ortamının yeniden şekillendiği, güç dengelerinin, aktörlerin ve rollerin sürekli değiştiği bir dönemden geçildiğine dikkati çeken Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki Türkiye’nin etki ve ilgi alanının her geçen gün genişlediğini vurguladı.”Eskiden parasını verip alamadığımız şeyleri şimdi biz üretiyoruz”

Alınan bilgilere  göre, Türkiye’nin tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini, köklü tarihi, dinamik nüfusu, her geçen gün büyüyen ekonomisi ve güçlü ordusuyla bölgesinde ve dünyada etkin ve proaktif politikalar ortaya koyduğunu ifade eden Akar, savunma sanayii alanındaki gelişmelere de değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teşviki ve liderliğinde savunma sanayide yerlilik ve millilik oranının yüzde 80’lere ulaştığını dile getiren Bakan Akar, “Yerli ve milli savunma sanayide cin şişeden çıktı. Eskiden parasını verip alamadığımız şeyleri şimdi biz üretiyoruz” diye konuştu.

“Bekamız için uçak da tank da yapacağız”
Yerli ve milli olarak tüm hafif silahları, helikopterleri, obüsleri, İHA/SİHA/TİHA’ları gemileri yaptıklarını vurgulayan Akar, “Bunları dost ve kardeş ülkelere ihraç da ediyoruz. Bu noktaya geldik. Bu seviyeyi daha da ileri götürmemiz gerekiyor. Geriye ne kaldı, Uçak kaldı, tank kaldı.

Uçak da tank da yapacağız. Çok şükür bunun için işçimiz de altyapımız da mühendisimiz de var. Bir tarafta vakıf şirketleri, üniversiteler diğer tarafta özel şirketler, kamu bunlar tek yumruk olarak çalışıyor. Ülkemizin güvenliği, bekası, refahı bakımından ordumuzun olmazsa olmazlarını yerli ve milli olarak karşılamak zorundayız. Bu bir lüks veya tercih değil bir zorunluluk.

Geleceğimiz, bekamız bakımından bunu yapmak zorundayız, inşallah bunu da yapacağız” ifadelerini kullandı. Programında sonunda gençlerle fotoğraf çektiren Bakan Akar, Edirne Balkan Tarihi Müzesi’ndeki program öncesinde AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarını da ziyaret etti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın