Türkiye, kriz, kaos ve döviz lobisinin kıskacında

Türkiye ile uğraşmak ihanet borsasında karlı bir yatırım haline geldi. Bu hain yatırımdan pay kapmak, parsa toplamak maksadıyla çok sayıda hainin dün olduğu gibi bu gün de sıraya girerek hazır kıtada beklemekte olduğunu görmekteyiz. Biz bu hain ve ihanet lobisini öteden beri kimlerin nasıl yönettiğini çok iyi biliyoruz.

Ne zaman ki Türkiye şaha kalksa ayaklarının üstünde durmaya yeltense şer odağı hainler harekata geçerek vurguna kalkışmaya koyulurlar. Türkiye’nin Afrin’den sonraki Menbiç çıkarmasını rafa kaldırmayı planlayan bu şer odakların baş mimarları olan ve ülkemizde sıra ile nöbet tutan, kriz, faiz ve döviz lobisi her karanlık anı fırsata çevirmeye yeltenmesi gözlerden kaçmamaktadır. Rusya ile İran mevzilerini füzelerle göstermelik olarak döven ABD, Türkiye’ye aba altında sopa göstermeye çalışarak ürkek olan finansı kaçırmış ve para musluklarını kısmıştır. Sisli ve bulutlu havayı özünde hiç sevmeyen para piyasaları ABD’nin savaş çığırtkanlığı yüzünden Türk ekonomisini derinden yaralamış kriz ve kaos lobisinin dayanışması ile de döviz lobisi ülkemizde büyük vurgun yapmış ve yapmaktadır.

Özünde Türkiye’ye tuzak kuran, İran ile Rusya’yı bahane eden ABD’nin kaos, kriz, döviz lobisi, bu eylemleriyle Türk milletini tahrik ve taciz etmektedir. Açıkça Türkiye kaosa sürükleniyor. Türk insanını geçim derdine sürükleyen, piyasaları kriz ve kaos ile manüple eden şer odakları, göstermelik füzelerle dövmeleri aslında ne Rusya’yı ne de İran mevzilerini değil Türk ekonomisini vurmayı hedeflemiş bulunmaktadırlar. Erken seçim kararının da bu oyunu bozmaya yönelik olduğunu düşüyoruz ama, gelinen son nokta birlik ve beraberliğimize zarar vermektedir.

Siyaset otoritemiz adeta devre-mülk pazarına dönüşmüş kirli hesaplar ve projeler peşinden koşmaktan ne haya ediyor ne de utanç duyuyor. Dün Gül Cumhurbaşkanı Olmasın diye muhtıra peşinde koşan baronların bu gün de görüyoruz ki Gül Cumhurbaşkanı olsun diye kampanya yürütüyorlar. Bu aymazlık siyasi ahlakı alt üst eden bir tutumdur. Dün kader birliği yaparak ülke yönetimine talip olanların yine bu gün Pensilvanya’nın tezgahına ve dönme dolaplarına dolanarak, kaos , kriz ve döviz lobilerinin çeşmelerine su taşımaktadırlar. Yaşanmış dostluklara bir çırpıda çizgi çekmek, vefaya menfaat gözeterek veda etmek inançlarımızın her zerresine aykırılık teşkil etmektedir.

MHP Lideri Bahçeli’nin de dediği gibi, “Türkiye İP’e çekilemez, paslanmış altı okla vurulamaz, FETÖ-PKK-PYD-YPG ve diğer Türk düşmanlarının eline düşemez, esaretine giremez. Türkiye’nin gülmesi, Gül’le değil, milli ve manevi duruşuyla temellenecek, inşallah temin edilecektir.”

İşte bu sebepledir ki, hülle ile entrika ile kurulan siyasetin devre-mülk pazarına dönüşmesi bizi bizden koparacağı gibi, ayrılıkçı güçlerin de iştahını kabartmaktadır. Demokrasiye yakışmayan ve demokrasi adına yapıldığı iddia edilen kirli pazarlıklar bizi geriletecektir. Siyasilerimiz ve siyasetimiz fanatizm ve kişisel hırslardan arınarak, dahili ve harici düşmanlarımızı bozguna uğratacak ittifaklar yapmalıdır. Aksi takdirde kriz, kaos, döviz lobileri her şeyimizi elimizden alır.

Bizden söylenmesi

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Kripto yapıların hücre uyanmasına dikkat!

Aziz Dağtekin Yazdı Savunma sanayindeki başarımızı, Irak ve Suriye’de yapılması planlanan operasyonları gölgelemek üzere düğmeye …

Bir yanıt yazın