Savunma sanayi ürünleri ihracatımızı, 3 milyar doların üzerine çıktı!

Savunma sanayideki ihracat rakamlarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yıllık savunma sanayi ürünleri ihracatımızı, 250 milyon dolardan 3 milyar doların üzerine çıkarttık” dedi.
Türkiye, savunma sanayi alanında dünyanın en iyileri ile yarışıyor.

Bu kapsamda yerli ve milli ürünlere rağbet de artıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul Üniversitesi Cemal Bilsel Konferans Salonu’nda düzenlenen “Blokzincir İstanbul” programında savunma sanayideki son ihracat rakamlarını paylaştı.

“75 milyar dolar bütçeye çıktı”
Erdoğan, “Savunma sanayi, teknolojinin hem lokomotifi hem de en çok kullanıldığı alandır. Türkiye 62 savunma sanayi projesinden 750’nin üzerinde projeye ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır.

İhracat 3 milyar doların üzerinde
Bu gelişmenin en somut yansımasını ihracatımızda müşahede ediyoruz. Yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayi ürünleri ihracatımızı, 3 milyar doların üzerine çıkarttık. Değeri 1 milyar doların üzerinde olan teknoloji şirketi sayımız 6’yı buldu.” dedi.

“Güçlü bir teknolojik alt yapımız var”
Erdoğan’ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:

“Türkiye’nin her alanı gibi ülkemizin dijital dönüşümünün altında da inşallah AK Parti imzası olacaktır. Esasen geçtiğimiz 20 yılda ülkemize kazandırdığımız her eser ve hizmetin gerisinde dijital dönüşümün izlerini görmek mümkündür. Türkiye’nin asırlık yatırım eksikliklerini tamamlamak için çalışırken zamanın ruhuna uygun şekilde güçlü bir teknolojik alt yapı kurmayı da ihmal etmedik.

“Bu hıza uyum sağlamamız şarttır”
Tabii teknoloji son bir asırda çok hızlı ilerleyen, son dönemde bu hızın daha da arttığı bir alandır. Bizim de bu hıza uyum sağlamamız şarttır. Başka türlü ülkemizi 2053 vizyonumuzun hedefleriyle buluşturamayız. Diğer gelişmelerin yanı sıra artık kendi uydularını üreten, kendi uzay programını başlatan bir ülke haline gelmemiz, internet alt yapımızı geliştirmemiz, elektronik devlet uygulamalarımızı yaygınlaştırmamız bunların işaretidir.

“Fiber alt yapıyı hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız”
İnternette fiber alt yapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz. Onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. İnşallah yakında bu konuda çok önemli adımları hızla hayata geçirmiş olacağız. Hiç şüphesiz teknolojide elde edilen kazanımların temelinde araştırma, geliştirme faaliyetleri vardır. Rabbimiz insan için ancak çalıştığı kadarı vardır buyuruyor. Bu emrin hikmetini en çok da teknoloji alanında görmek mümkündür.

“Doğru bir istikametteyiz”
Ülkemizin son 20 yılda araştırma geliştirme alanında katettiği mesafe ve kullandığı kaynak tutarı bu hususta nereden nereye geldiğimizi göstermesi bakımından çok ama çok önemlidir. Araştırma geliştirme harcamalarını 55 milyar liraya çıkartarak milli gelirimizin yüzde 1’inin üzerinde yükseltmiş bir ülkeyiz.Bu harcamaların 3’te 2’sinin özel sektör tarafından yapılması sağlıklı ve doğru bir istikamette yol aldığımızı gösteriyor. Teknoparklarda da benzer bir gelişmeye şahitlik ediyoruz. Hükümete geldiğimizde 2 olan teknopark sayımız bugün 59 şehrimize yayılmış şekilde 81’i aktif ve 13’ü kuruluş aşamasında olmak üzere 94’e ulaşmıştır.

“İnsansız hava araçlarımız efsaneler haline geldi”
Blokzincir teknolojisinin kamuoyunda popüler olması, sağladığı merkeziyetsiz düzen, mevcut ekonomik düzeni değiştirebilecek durumdadır. Dijital varlık deposuna yakıt koyan olmaktan ziyade, bizzat bu aracı kullanan ülke olmak istiyoruz. Hedefimiz bu alanda da üretici, takip eden değil takip edilen konumuna ulaşmaktır. İnsansız hava araçlarımız, adlarına şarkılar bestelenen efsaneler haline gelmiştir.

“Teknolojik kalkınmayı örnek oluyoruz”
Tarih boyunca cesaret ve azmimiz yanında, üretkenliğimizle çalışkanlığımızla dünyaya örnek olduğumuz gibi bugün teknolojik kalkınmayı örnek oluyoruz. Bugün Tayfun füzemiz de var. Yeni yönetim sistemimizi kurarken, dijital dönüşüm ofisine de yer verdik. Dijital dünyamızı nasıl organize edeceğiz? Tüm bunların adımlarını Cumhurbaşkanlığı sistemini kurarken ortaya koyduk.

“Ülkemize kazandırdığımız eserler teknoloji harikası”

Daha birkaç gün önce E-İnsan projesi tanıtım törenindeydik. Her TEKNOFEST festivalinde yer alıyorum. Çeşitli şehirlerimizdeki teknoloji merkezlerinin açılışını bizzat yapıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız eserlerin çoğu aynı zamanda teknoloji harikasıdır. Uluslararası katılımcıları, kamu ve özel sektörümüzün temsilcileri ile buluşturacak bu etkinlik önem taşıyor.Siber dünya kavramı genişlerken, Türkiye’yi de çağın önüne getirecek gelişmeleri hazırlayacağız. Gençlerimize hiçbir dayanağı olmayan kripto para, kumarlarına yöneltmek yerine blokzincir teknolojilerinin geliştirilmesinin içinde yer alarak daha büyük ve mümbit mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın