MHP lideri Bahçeli: Cami ne kadar bizimse, Cemevi de o kadar bizimdir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor… Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “başörtüsü” ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. MHP lideri konuyla ilgili olarak “Türkiye’de başörtüsü sorunu bitmiş, mağduriyetler dönemi kapanmıştır.” dedi.

Bahçeli, Alevi vatandaşlarımızın talepleriyle ilgili de konuştu. Alevi vatandaşların “Haklı ve meşru talepleri var” diyen MHP lideri, “Cami ne kadar bizimse, cemevi de o kadar bizimdir.” ifadelerini kullandı. ABD’ye icazet gezisine giden CHP lideri Kılıçdaroğlu’na da tepki gösteren Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu ABD’ye bel bağlama seni 1 dolara ele verir.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, “Kimse ile küslük yoktur” ifadelerini kullandı.

CHP’nin başörtüsüne yönelik kanun düzenlemesi teklifini ‘samimiyetsiz’ olarak yorumlayan Bahçeli, “Böyle bir düzenlemeye gerek yoktur” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretini ‘talihsizlik, densizlik ve pervasızlık’ ifadeleri ile tepki gösteren Bahçeli, “ABD’ye bel bağlama seni 1 dolara ele verir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, “Kimse ile küslük yoktur” ifadelerini kullandı.

CHP’nin başörtüsü meselesi ile ilgili verdiği kanun teklifine ilişkin değerlendirmede bulunan Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nu ‘samimiyetsiz’ olarak tanımlarken başörtüsü meselesinin çözüldüğünü söylerken ‘anayasa güvencesi’ çağrısında bulundu.

BAHÇELİ: BIDEN’A BEL BAĞLAMA

CHP liderinin ABD ziyaretine tepki gösteren Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu ağaca dayanma bükülür suya güvenme dökülür ABD’ye bel bağlama seni 1 dolara ele verir. Kılıçdaroğlu ne de olsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın Biden ve çevresinin telkinlerine asla inanma dolduruşa gelip ona buna güvenme” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘HELALLEŞME’ TEPKİSİ

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkanlar; Nasıl bir hayat sorusuna verilebilecek cevap nasıl bir siyaset sorusunda gizlidir. Kulaksıza küpe, burunsuza hızma olanlar, suyu kesik değirmen gibi olanlar samimiyet iddiasında bulunabilirler.

CHP Genel Başkanı Türkiye’yi barıştıracağım diyor. Barışmak için küslüğün olması gerek miyor mı? Peki bu küslük nerededir ve bu küsenler nerededir? Bu küsler nereye saklanmıştır. Türkiye barış ve huzurun ülkesidir. Türkiye küs değildir.

Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum namertliğin izini süreceğine. Ne yapsak beyhude. Bir kulağından girip diğerinden çıkıyor. Aynı tas aynı hamam. Kılıçdaroğlu’nun yolu yol değildir.

CHP’YE BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE ÇAĞRISI

Başörtüsü meselesi çözülmüştür, Mağduriyetler dönemi kapanmıştır. Kılıçdaroğlu’nun derdi, hevesi başkadır. CHP’nin verdiği kanun teklifi samimiyetsizdir.

Kılıçdaroğlu’nun 3 Ekim 2022 gecesi bir video yayınlayarak başörtüsü yasal düzenleme çağrısı yapması sakatlık, saçmalıktır. Gazetelerin 451 el kaosa kalktı manşetlerini, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsüne bez parçası dediğini unutmuş değiliz. Şayet samimiyse buyursunlar anayasa değişiklik teklifine destek versinler. Haydi gelin elinizi taşın altına koyun. İşte tutarlılığınızı göstermenin altın fırsatı.

”CAMİ NE KADAR BİZİMSE CEMEVİ O KADAR BİZİMDİR”

Cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir. Saz bizim söz bizimdir cem bizim semah bizimdir. Maksadımız gönüller yıkmak değil gönül üstüne gönül yapmaktır. Bizim gönlümüzde herkese yer vardır. Bu konuyu siyasallaştırma çabalarına itibar edilmemelidir.”

Alevilik siyasi istismar aracı olmaktan çıkarılmalı. Siyasallaştırma çabalarına itibar edilmemeli.

Çözüm imkanları bütüncül bir şekilde ele alınmalıdır. Bize düşen yapıcı bir tutum almaktır. Kimin nerede ve nasıl ibadet edeceğinin yazılı bir kuralı yoktur.

Cemevlerinin ibadethane olarak görülmesine saygı duymalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın iyileştirici açıklamalarını destekliyoruz. Bizim geçmişten bugüne söylediklerimiz bunlardır. Yürekleri volkan gibi patlayanın ellerinde çiçekler açamaz. Yüce dinimizi karalamak için fırsat kollayanların ne soyu soydur, ne huyu huydur.

AVRUPA’DA ENERJİ KRİZİ

Artık enerji ihtiyacını güvenceye alma stratejisinin önümüzdeki dönemde dış politikaların ana parametresi olacağı anlaşılmaktadır. Ülkemizin Libya ile imzaladığı hidrokarbon anlaşması tarihi niteliktedir. Batılı ülkeleri rahatsız etmiştir.

Avrupa ülkeleri bu kış nasıl ısınacaklarını kara kara düşünmektedir. Türkiye’nin böyle bir sorunu korkusu asla yoktur. Zillet ittifakı kuru gürültü yapsa da ülkemize enerji jeopolitiğinde kilit bir ülkedir.

Türkiye’nin Putin’e teslim olduğunu öne süren İP Başkanı bu işlerden anlamaz. Dış politikayı bilmez. Zillet ittifakının iradesinin politikalara rehin düştüğü tartışmasızdır. Rusya ile Ukrayna arasında Türkiye bir tarafta bu da barışın tarafıdır.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ABD ZİYARETİ

Kılıçdaroğlu’nun bu gelişmeler üzerine ABD’ye gitmesi talihsizliktir, düşüncesizliktir. Utanın parlak beyin arıyorsanız milletimizin evlatlarına bakın. Kılıçdaroğlu hangi parlak beyinlerle bir araya gelecektir? Sayın Kılıçdaroğlu ağaca dayanma bükülür suya güvenme dökülür ABD’ye bel bağlama seni 1 dolara ele verir. Kılıçdaroğlu ne de olsa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısın Biden ve çevresinin telkinlerine asla inanma dolduruşa gelip ona buna güvenme.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın