Rusya’da seferberlik paniği! Hava yolu sistemleri çöktü

Rusya’da seferlik ilan edileceği iddiası ortalığı karıştırdı. 8 aydır Ukrayna topraklarında ilerleyişini sürdüren Rusya son dönemde ağır kayıplar vermiş, ele geçirdiği bazı bölgeleri kaybetmişti.

Rusya parlamentosunda bugün duyurulan askerlik yasasında ki değişiklik ile cezalar sıkılaşırken, seferlik ilan edileceği iddiaları arttı. Panik içinde ülkeyi terk etmeye çalışan halk biletleri tüketirken, oluşan yoğunluk hava yolu sistemlerinin çökmesine neden oldu.

Şubat ayında Ukrayna topraklarına girerek resmen savaş ilan eden Rusya, 8. ayın sonunda ele geçirdiği bölgelerde büyük hezimete uğradı.

Ağır kayıplar veren ve bölge bölge geri çekilmek durumunda kalan Rusya, yaptırımlarla beraber ekonomik olarak da savaşı sürdürmekte zorlanıyor.

Son olarak Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’nın askerlik yasasında değişikliğe giderek, askerlik görevlerini ihlal edenlerin cezalarını artırması ‘seferberlik’ ilan edilecek iddialarını güçlendirdi.

Tasarıya göre, düşman ordusuna gönüllü teslim olan askerlere 10 yıl, savaş zamanı yağma yapanlara 15 yıl hapis cezası verilebilecek. Seferberlik zamanında askeri görevden kaçmanın hapis cezası da 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.

ABD basınında yer alan haberlerde ise seferberliğin ilan edildiği bildirildi.

PANİK ARTIYOR! ÜLKEDE BİLET BULUNAMIYOR

Öte yandan Putin’in seferberlik konuşmasını bekleyen çok sayıda Rus vatandaşının askerlikten kaçmak için ülkeden çıkış yolu aramaya başladı.

Yaşanan yoğunluğun ardından bilet alımları ve hava yolu sistemleri kilitlendi. Ülkede panik giderek yükselirken, Google’da “Rusya’dan nasıl çıkılır” sorusu en çok aranan başlık oldu.

Öte yandan Kremlin’in ülke çapında seferberlik iddialarını reddettiği öğrenildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın