Türk Dünyasının yeni kardeşi Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti

Türk Dünyasına yeni bir bir kardeş geliyor. Bağımsızlığını kazanan ve kuruluşunu duyuran Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti, Türkiye’de ilk irtibat bürosunu açtı.

Türk Dünyasını buluşturacak güvenli bir liman olmayı saylayacak olan Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti kuruluşunu resmen ilan etti. Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti’ni ilk tanıyan da Türkiye oldu.

İlk temsilciliğini de Ankara Çankaya Beştepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve Batı Azerbeycan Göyçe- Zengezur Türk Cumhuriyeti 100 yıldan beri ayrı düşürülen Türk dünyasını yenide buluşturma çabasında.

Ankara’daki temsilciliğinin açılışına katılan Batı Azerbaycan Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rizvan Talibov’un da katıldığı açılışta konuşma yapan Talibov, “Göyçe Zengezur Türk Cumhuriyeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başşehri Ankara’da ilk temsilciliğini açıyor olmasının devletim ve milletim adına mutluluğunu yaşıyorum. Biz bir millet iki devletiz” ifadelerini kullandı.

 

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın