Trump’ın evinden 700 sayfa gizli belge çıktı

Donald Trump’ın Florida’daki evinden alınan belgeler arasında en az 700 sayfa “gizli belge” olduğu aktarılırken, operasyon amacının Trump’ın adaylığını engellemek için yapıldığı yönünde.
ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Florida eyaletinde Palm Beach’de bulunan Mar-A-Lago tatil köyündeki malikanesine 9 Ağustos’ta Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından baskının yankıları sürerken, geçtiğimiz ocak ayında da Trump’ın Florida’daki evinden gizli belgeler çıktığı belirtildi.

Gizli belgeler
İHA’nın aktardığına göre; ABD Ulusal Arşivleri tarafından Ulusal Arşivler Vekili Debra Steidel Wall tarafından ABD’nin eski Başkanı Donald Trump’ın avukatı Evan Corcoran’a gönderilen 10 Mayıs tarihli mektupta, geçtiğimiz ocak ayında eski Başkan Donald Trump’ın Florida’daki evinden alınan belgeler arasında en az 700 sayfa gizli belge olduğu aktarıldı.

En yüksek seviyede gizli belgeler
Söz konusu gizli belgeler arasında, “Özel Erişim Programı (SAP) materyalleri de dahil olmak üzere en yüksek sınıflandırma seviyelerinde” gizli belgeler olduğu ifade edilen mektupta, Trump’ın gizli malzemeleri ele alış biçimi ve Trump’ın avukatlarının federal yetkililerin belgeleri incelemesini geciktirmeye yönelik çabalarına değiniliyor.

“Trump’ın aday olması engelleniyor”
Trump’ın hukuk ekibi, Florida’da mahkemeye sunulan 27 sayfalık belgede, ABD Adalet Bakanlığı tarafından verilen arama emrini “felakete yol açabilecek zararsız bir eylem” olarak nitelendiriyor ve bakanlığı “siyasi olarak faydalı belgeler aramak” ve “Trump’ın tekrar başkanlığa aday olmasını engellemeye yönelik çabaları desteklemekle” suçluyor.

Açık ara önde gidiyor
Belgede, “Başkan Donald J Trump, 2024 Cumhuriyetçi başkan adayları arasında ve 2024 Başkanlık Seçimleri’nde aday olmaya karar verirse, açık ara önde gidiyor. Hukuki yaptırımlar, Amerikalıları koruyan bir kalkandır. Siyasi amaçlar için bir silah olarak kullanılamaz” ifadeleri yer alıyor.

Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise savcıların Trump’ın davasıyla ilgili iddialara mahkemede cevap verileceği belirtiliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın