Van’da 5.0 büyüklüğünde deprem

Van’ın Tuşba ilçesi merkez üssü olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Van depremle sarsıldı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Tuşba’da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD’dan yapılan ilk açıklamada, “Van’ın Tuşba ilçesinde saat 21.35’te 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz.” denildi.

Sarsıntının, 18,36 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Olumsuz bir ihbar yok
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AA muhabirine, şu ana kadar kendilerine olumsuz bir bilginin aktarılmadığını belirterek, “Şu an ekipler inceleme ve tespit çalışması yapıyor. Şimdilik olumsuz bir durum görünmüyor.” dedi.

Panikler kendilerini dışarı attılar
Deprem olduğu sırada evlerinde oturan vatandaşlar kendilerini dışarı attıklarını ifade ederken, deprem olduğu sırada oyun oynadığını anlatan 8 yaşındaki Havin Diker ise “Bir anda televizyonun karardığını lambaların sallandığını gördüm. Hemen anneme deprem oldu dedim. Annem de dışarı çıkmamızı söyledi. Biz de dışarıda bekliyoruz. İçeri girmeye korkuyorum. Çünkü deprem olursa tekrar dışarı çıkmamız gerekecek” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın