İtalya’da kaybolan Eczacıbaşı helikopterinden 48 saattir haber yok!.

İtalya’nın kuzeyindeki Lucca şehrinden kalkan ve içinde 1 pilot ile 2 Lübnanlı ve 4 Türk’ün olduğu helikopter kayboldu. Kayıp helikopterden yaklaşık 48 saattir haber yok. İçinde Eczacıbaşı Holding’in dört çalışanının da bulunduğu helikopterin düştüğü tahmin ediliyor.

İtalyan basını helikopter pilotunun cep telefonundan gelen son sinyalin tespit edildiğini yazdı. Ancak henüz helikopter bulunamadı. Peki kayıp helikopter nasıl bulunacak? Pilotun telefonundan alınan sinyal ne anlama geliyor? A Haber canlı yayınına katılan Pilot Mehmet Seyit Türker anlattı. Öte yandan kayıp helikopter için İtalyan Hava Kuvvetleri devreye girerken flaş bir açıklama bu kez Eczacıbaşı Holding’ten geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Çekya’da yaptığı açıklamada, İtalya’da düşen helikopterin düştüğü yerin tespit edildiği bildirdi.
İtalya’nın Lucca kentinden kalktıktan sonra kaybolan helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İtalyan ANSA ajansının haberinde, dün sabah saatlerinde Lucca kentindeki Capannori Tassignano Havaalanı’ndan kalkan Agusta Koala “AW119” tipi bir helikopterin radardan kaybolduğu belirtildi.

Helikopteri arama çalışmalarının Toskana ve Emilia-Romagna bölgelerinin sınır kesiminde sürdüğü ifade edildi.

TELEFONA AİT SİNYAL TESPİT EDİLDİ
Helikopterle radar teması kaybolduktan sonra başlayan arama kurtarma çalışmalarına bu sabah yeniden başlandı. Orman örtüsünün arama çalışmalarını güç duruma getirdiği belirtiliyor.

İtalyan basınından aktarılan son dakika haberine göre; pilota ait olduğu düşünülen telefona ait sinyal tespit edildi.

KAYIP HELİKOPTER NASIL BULUNACAK? SİNYAL GELMESİ NE ANLAMA GELİYOR?
Peki İtalya’daki helikopter kazası neden yaşanmış olabilir? Pilotun telefonundan gelen sinyal ne anlama geliyor? Helikopter nasıl bulanacak? Gelişmeleri A Haber canlı yayınına katılan pilot Mehmet Seyit Türker değerlendirdi.

Mehmet Seyit Türker’in canlı yayında aktardıkları:
“Perşembe günü kalkış yapan bir helikopter. Uçuş yaptığı bölgede Alplerin devamı var. Kuzeyden güneye kadar geçen derinliği 40 km-145 km olan Alplerin devamı olan bir dağ bölgesi var. İşte bu bölgede kaybolduğu ya da düştüğü tahmin ediliyor. Helikopterin bağlı olduğu şirket düşmediğine dair bilgi paylaştı ve eğer düşseydi bunun sinyallerinin alınacağını belirtti.

İtalya’da arama-kurtarma ekipleri hala enkaza ya da helikoptere ulaşamadı bu da çok kötü bir durum. Dün görüntülere baktığımda helikopterin kalkış yaptığı anda hava şartlarının kötü olduğunu gördüm. Günde 2 defa bu helikopter bu rota üzerinde uçuş yapıyormuş. Dolayısıyla İtalya’dan iyi haberleri bekleyeceğiz.

Telefon sinyali ne anlama geliyor? Bunu iyi anlamak lazım. Yaşıyor olsalar orada 7 yolcu var. Bu insanlar en azından mesajla firmalarına ailelerine bir şekilde ulaşırlardı. Büyük bir olasılıkla helikopter kötü hava şartlarında düştü. Çünkü kalkıştan 30 dakika sonra yaşanıyor her şey. Düştüğü bölge belli, bu süratli bir helikopter tek motorlu. Ya bir yere iniş yaptılar ya da çarptılar. Ancak 2 gündür haber alınamaması çok enteresan bir durum.”

DÖRT TÜRK İÇİN AÇIKLAMA GELDİ
Helikopterin kaybolmasının ardından Eczacıbaşı Holding’ten de bir açıklama yapıldı. Şirketten yapılan yazılı açıklamada, “Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri kuruluşumuzdan 4 arkadaşımızın, Tissue Italy Network tarafından düzenlenen kâğıt teknolojileri fuarı için bulundukları İtalya’da bir temizlik kâğıdı üretim tesisine gitmek üzere bindikleri helikopterden haber alınamamaktadır. İtalyan pilot ile birlikte içinde 7 kişinin bulunduğu helikopterin, Lucca’dan Treviso’ya gitmek üzere havalandığı, ancak Modena civarında radardan kaybolduğu öğrenilmiştir” denildi.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “İtalyan uzman ekiplerinin helikopteri arama kurtarma çalışmaları sürmektedir. Bu çalışmalar, Roma Büyükelçiliğimiz ve Milano Başkonsolosluğumuzca, İtalyan makamlarıyla temas halinde yerinde takip edilmektedir. Temennimiz, tüm yolculara ve mürettebata biran önce sağ salim ulaşılmasıdır. Kamuoyumuz gelişmeler hakkında bilgilendirilecektir” denildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın