Erdoğan, Mustafa Cambaz’a vefa ödül töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de icra edilen ve 37 ülkenin katıldığı Efes 2022 tatbikatından önce, Yunanistan’ın diğer ülkelerden katılmamalarını istediğini söyledi.
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy’de şehit olan gazeteci Mustafa Cambaz anısına düzenlenen fotoğraf yarışmasının sonuçları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla açıklandı.

Yoğun ilgi gören ve 5 binin üzerinde fotoğraf başvurusunun yapıldığı yarışma bu yıl ilk kez gerçekleştirildi. 1071 Kongre Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine çok sayıda davetli katıldı.Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.Erdoğan, konuşmasında Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de Türkiye’yi kışkırtmaya dönük adımlarına tepki gösterdi.”Yunanistan katılmayın diye de haber göndermiş”

Erdoğan şunları söyledi:

“Şehitlerimize minnet borcumuzu, onların uğruna hayatlarını feda ettikleri idealleri gerçekleştirerek ödemeyi sürdüreceğiz. İşte dün Efes 2022 tatbikatını yaptık İzmir’de. Ve bunun yanında da Yunanistan bir üçlü olarak kendi içinde toplantılarını yapmışlar. Bu toplantılarında da Türkiye ile ilişkiler noktasında bu moratoryumla bu işi gözden geçirelim ve bu sıkıntılı dönemi atlatalım demişler.

37 ülke katıldı bizim bu tatbikatımıza ve Yunanistan bunların yarıdan fazlasına katılmayın diye de haber göndermiş. Hemen hemen tamamına yakını dinlemediler, hepsi bizimle beraber o tatbikatta yer aldılar, Amerika başta olmak üzere.

“Gereken cevabın verilmesi noktasında hayırlı bir adım oldu”

Bu başarılı tatbikat hamdolsun gerekene gereken cevabın verilmesi noktasında hayırlı bir adım oldu. Bundan sonra böyle gidecek. Kararlı bir şekilde emin adımlarla.Herkes bu milletin ne olduğunu, neler yapabileceğini dünkü tatbikatta gördüğü gibi bundan sonra da görecek.Türkiye’ye son 20 yılda nasıl asırlık ve hizmetler kazandırmışsak bugünkü sıkıntıları da inşallah yine biz çözeceğiz. Bunun için tüm gücümüzle gece gündüz çalışacak, milletimizin gönlünü kazanarak yolumuza devam edeceğiz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın