120 kilometre menzilli K+ Füzesi TSK envanterinde!

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, terörle mücadele ve Doğu Akdeniz’de caydırıcı güç olarak TSK’da fark yaratacak K+ Füzelerinin teslim edildiğini duyurdu.

Yerli ve milli üretim savunma araçlarında hız kesmeden yeni üretimlerle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gücüne güç katılıyor. Bu kapsamda her geçen gün teknolojik geişmelerin ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nın öncülülüğünde birçok projeye imza atılıyor.

Bu projelerden biri daha hayata geçirildi.  Roketsan tarafından üretilen 120 km menzilli K+ Füzesi’nin üretimi gerçekleştirildi.

TSK’YA TESLİM EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından,  füzenin test görüntüleriyle birlikte teslimat sürecine ilişkin bilgi verdi.

Demir ayrıca, testleri başarıyla tamamlayan füzelerden onlarca tanesinin orduya teslim edildiğini bildirdi. Demir, “Caydırıcı gücümüzle her türlü koşulda Türk Ordusu’nun hizmetindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçları doğrultusunda üretilen K+ Füzesi’nden onlarcasını Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim ettik. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

120 KİLOMETRELİK MENZİL

Demir, ayrıca füzenin özelliklerine yer verilen bir video da paylaştı.  Videoda yer alan bilgiye göre, yüksek hassasiyet ve büyük tahrip gücündeki füzeler, 30-120 kilometre menzile sahip bulunuyor.

TERÖRLE MÜCADELE VE SINIR GÜVENLİĞİNDE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

Envantere alınan bu etkili silah, Türkiye’nin Mavi Vatan’da ve güney sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör koridorundaki mücadelesinde etkin rol oynayacak.  Uzun menzili ve yüksek tahrip gücü ile TSK’nın gücüne güç katacak K+, diğer yandan sınır güvenliğinde de önemli bir katkı sağlayacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bürokrasi aslına rücu ediyor, makam aracı yerine otobüs

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104’üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve …

Bir yanıt yazın