Silahlı Saldırıya uğrayan Kıbrıslı ünlü işadamı Halil Falyalı kurtarılamadı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kumarhane işletmecisi Halil Falyalı, uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirirken, KKTC polisi tarafından gece gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 1 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) kumarhane işletmecisi Halil Falyalı’nın bulunduğu araca, evinin yakınlarında kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlemiş, saldırıda Falyalı ağır yaralanmış, şoförü Murat Demirtaş ise hayatını kaybetmişti.
HASTANEDE KURTARILAMADI
Girne Akçiçek Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne sevk edilen Falyalı’nın, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.
“VÜCUDUNUN BİRÇOK NOKTASINDAN YARALANMIŞTI”
YDÜ Başhekimi Prof. Dr. Müfit C. Yenen yaptığı açıklamada, “KKTC saatiyle 19.45 itibariyle vücudunun pek çok noktasında ateşli silah yaralanması ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen Halil Falyalı, hastanemizin kardiyoloji, acil tıp, anestezi, kalp ve damar cerrahisi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan ekibi tarafından gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın hayatını kaybetmiştir.” dedi.
KKTC POLİSİNDEN AÇIKLAMA
Polis tarafından yapılan açıklamada ise, “Saat 19.00 sıralarında Çatalköy’de 20 Temmuz Caddesi üzerinde, iş adamı Halil Falyalı’nın içinde bulunduğu araca meçhul şahıs/şahıslar tarafından açılan ateş sonucu, aracın şoförü Murat Demirtaş olay yerinde yaşamını yitirirken, olayda ağır yaralanan Halil Falyalı ise ambulans ile kaldırıldığı Yakın Doğu Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmiştir. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma sürüyor.” ifadelerine yer verildi.
İKİ ARAÇLIK KONVOYU SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI
Falyalı’nın iki araçlık konvoyuna Girne’deki Çatalköy’de bulunan evinin yakınlarında Kaktüs Sokak’ta otomatik silahlarla saldırı düzenlenmiş, saldırı sırasında Falyalı’nın eşi ve çocuğunun başka araçta olduğu ve saldırıdan yara almadan kurtulduğu belirtilmişti.
BİRÇOK SUÇTAN YARGILANDI
2010’da KKTC’de bir davada “tehdit” gerekçesiyle yargılanan ve tutuklanan Falyalı, daha sonra serbest kalmıştı.
Falyalı, geçen yıl ekimde “darp”, “soygun,” ve “zorla alıkoyma” suçlarıyla ilgili bir davada tutuklu olarak yargılanmıştı.
Girne Kaza Mahkemesinde görülen dava, takipsizlik nedeniyle geri çekilmiş, Falyalı aralıkta serbest kalmıştı.
​​​​​​​Falyalı’nın bir suç davasının da ABD’de devam ettiği belirtiliyor.
1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan KKTC polisi tarafından gece gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında 1 kişinin yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Zanlının bu sabah Girne mahkemesine çıkarılması bekleniyor. Polisin olayla ilgili çok yönlü soruşturması devam ediyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın