CHP’nin derdine bakın! Asgari ücrete 5 günde 500 TL zam yaptılar!

Geçtiğimiz günlerde CHP’li Engin Özkoç tarafından açıklanan asgari ücret teklifi 5 bin lira olurken, parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün 5 bin 500 liralık bir teklif dile getirdi.

Yeni yıla sayılır günler kala tüm gözler asgari ücret görüşmelerinde… Hükümet ve sendikalar arasında düzenlenen son pazarlık toplantıları sürüyor. Milyonlarca çalışan görüşmelerden çıkacak yeni tutarı beklerken, muhalefet tarafından da konuyla ilgili görüşler gelmeye devam ediyor.

Yaklaşık 5 gün önce asgari ücretle ilgili çağrıda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, güncel tutarın 5 bin liranın üzerinde olması gerektiğini söylemişti. Bugün ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yeni bir açıklama geldi.

‘Aile Destekleri Sigortası Tanıtım Toplantısı’na katılan Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücretteki beklentilerini yineledi. Yakın zamanda ücretin belirleneceğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Adı üstünde asgari ücret, yani en düşük ücret. Bir ailenin geçinmesi için en düşük ücret bu. Bakınız bu yılın başında 2021 yılının Ocak ayında asgari ücret net 2 bin 825 liraydı o günkü dolar kuru 384 dolar.Diyorlar ya Türkiye şaha kalktı, Türkiye şöyle büyüdü, Türkiye böyle büyüdü, Türkiye şunu yaptı…Yeni asgari ücreti belirleyeceklerse 384 doların (5.482,91) karşılığı olan Türk Lirası’nı versinler. Yani yılbaşındaki hakkını yıl sonunda da teslim etsinler.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye 23 Nisan’ın 104. yılını coşkuyla kutluyor!

Kurtuluş Savaşı’nın fitili ateşleyen ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atılmasını sağlayan Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal …

Bir yanıt yazın