Nasıl olsa para bol!..BAE’den 20 milyar dolar da Fransa’ya!

Al Nahyan ile bir araya gelen Macron, savaş uçakları ve helikopterlerin satışını içeren anlaşmayı imzaladı.  Fransa ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında, askeri alanda satış anlaşması imzalandı.

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un, iki günlük Körfez temasları kapsamında BAE’ye ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.  Ziyaret sırasında Macron’un, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan ile 80 Rafale tipi savaş uçağı ve 12 helikopterin satışına ilişkin anlaşma imzaladığı kaydedildi.

20 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA

Açıklamada, bu satışın iki ülke arasındaki stratejik ortaklığın sonucu olduğu aktarıldı. “Bu sözleşme, her zamankinden daha güçlü ve doğrudan bölgesel istikrara katkıda bulunan stratejik ortaklığı pekiştiriyor.” denildi.  İki ülke arasında imzalanan anlaşmanın tutarının yaklaşık 20 milyar dolar olduğu ifade edildi.

REKOR SATIŞ: 2027’DEN İTİBAREN TESLİM EDİLECEK

Uçakların 2027’den itibaren teslim edilmeye başlanacağı ifade edilirken bu, Fransa’nın bugüne kadar gerçekleştirdiği rekor savaş uçağı satışı oldu.

“TARİHİ ANLAŞMA”

Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, “Tarihi bir anlaşma.” ifadesini kullandı. Paris yönetimi, daha önce Mısır’a 54, Katar’a 36 ve Hindistan’a 36 Rafale tipi savaş uçağı satmıştı.

TÜRKİYE’YE 10 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Öte yandan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Zayid Al Nahyan, geride bıraktığımız haftalarda, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmiş, görüşme sonrasında çeşitli anlaşmalar imzalanmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın