Ermenistan’dan Azerbaycan’ın gence kentine alçak saldırı! 5 şehidimiz var

Azerbaycan’ın en büyük ikinci şehri Gence’ye sabah saatlerinde işgalci Ermenistan güçleri tarafından 3 adet bomba atıldı. İlk belirlemelere göre saldırılarda 3’ü çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi de yaralandı.

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Ermenistan’ın son saldırısı ile ilgili çok çarpıcı bir değerlendirmede bulunarak asıl amaçlarını deşifre etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Ermeni askeri grupların, Azerbaycan’daki şehir ve köylere yönelik saldırılarını sürdürdüğü aktarıldı.

Açıklamada, “Ermeni askeri gruplar, Gence şehrini, Karabağ’da ise Fuzuli bölgesini, Ağdam ve Terter köylerini topçu ve roket atışlarıyla bombalıyor. Gence’ye yönelik saldırılar, Ermenistan topraklarından yapılmıştır.” ifadelerine yer verildi. Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov da yaptığı açıklamada, “Ermenistan topraklarından Azerbaycan topraklarına yönelik gerçekleştirilen saldırılar, kışkırtmaya yöneliktir ve çatışma bölgesini genişletmektedir.” değerlendirmesinde bulundu. Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, Ermenistan’ın kışkırtıcı saldırısı ile ilgili sosyal medyadan çok çarpıcı bir açıklamada bulundu. Ağar, Ermenistan’ın asıl amacının, Azerbaycan’ı; Ermenistan’ı Ermenistan’ta vurmaya tahrik edip Rusya’yı oyunun içine çekmeye çalışması olduğunu dile getirdi.

Abdullah Ağar’ın konuyla ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde; “Dağlık Karabağ’dan ve Azerbaycan-Ermenistan sınırlarından (temas noktalarından) çok içerideki Azerbaycan Gence havaalanı dün gece vuruldu. Azerbaycan’ı; Ermenistan’ı Ermenistan’ta vurmaya tahrik edip Rusya’yı oyunun içine çekmeye çalışan Ermenistan şimde de “Ben vurmadım” diyor.  Ermenistan’ın karar vericileri nasıl yalan söyleyeceklerini şaşırdılar. Azerbeycan Gence’de “Kendi kendini vurdu” diyorlar. İyi de! Siz Azerbaycan topraklarını (Karabağ’ı), sınırı/cephe hattını kullanarak Azerbaycan’ı vurup dururken Azerbaycan’ın kendini vurmaya ihtiyacı yok ki! Ne kadar aptalca bir yalan! Ne kadar aptalca bir suç yıkma!”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın