Kanuni Sultan Süleyman’ı Suud söktü, Libya astı!

Tacura Belediye Başkanı Atıyye, Kanuni Sultan Süleyman’ın Trablus halkına yardım için ordu gönderdiğini söyledi. Riyad’da ise Kanuni’nin ismi kaldırıldı.
Tacura Belediye Başkanı Hüseyin bin Atıyye, başkent Trablus’un doğusundaki Tacura kentinin en önemli caddesinin “Kanuni Sultan Süleyman” olarak değiştirilmesiyle ilgili konuştu.
Atıyye, “Tacura kentinde Hamidiye bölgesindeki Deniz Feneri’nden başlayan İspanyol Adası adıyla bilinen bölgeye kadar uzanan caddeye Kanuni Sultan Süleyman’ın adının verilmesine karar verilmiştir.” ifadesi yer aldı.
KANUNİ, ORDU GÖNDERDİ
İsimlendirmenin Tacura Belediyesi tarafından resmi kararla alındığını belirten Atıyye, sebebinin Trablus halkına yardım için Kanuni Sultan Süleyman’ın ordu göndermesinin ardından kentin 1551’de kurtarılması olduğunu açıkladı.
TRABLUS GERİ ALINDI
Atıyye, Kanuni Sultan Süleyman’ın gönderdiği ordunun Tacura kentinde konuşlanan İspanyol ordusuna karşı, kente Hamidiye bölgesinden girdikten sonra halkı örgütleyerek İspanyollara karşı savaştığını ve Trablus’u onların elinden aldıklarını hatırlattı.
Osmanlı ordusunun başında Hadım Murad Ağa’nın olduğunu kaydeden Atıyye, kentte onun adına bir caminin de bulunduğunu kaydetti.
SUUDİ ARABİSTAN, KANUNİ’NİN ADINI KALDIRDI
Suudi Arabistan’da ise Libya’da yaşananların tersi bir harekete imza atıldı. Başkent Riyad’da, Osmanlı padişahlarından Kanuni Sultan Süleyman’ın adını taşıyan caddenin tabelası kaldırıldı. Tabelanın yere atıldığı görüntüler, sosyal medyada büyük tepki topladı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın