YÖK’ten çok önemli adım! TYT sınav süresini uzattı, taban puan düşürdü!

Yüksek Öğretim Kurulundan sınavlarla ilgili açıklama yayınlandı. TYT sınavıyla ilgili son dakika gelişmesi olan bu açıklamada, “TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldı.” ifadeleri kullanıldı.
Yüksek Öğretim Kurulundan üniversite sınavıyla ilgili açıklama yayınlandı. Buna göre, TYT sınavıyla ilgilis son dakika gelişmesi olan bu açıklamada, “TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldı.” ifadeleri kullanıldı.
TYT SINAV SÜRESİ UZATILDI
TYT sınavında geçen yıl verilen 135 dakikalık süre, yalnızca bu yıl için 30 dakika daha ilave süre ile 165 dakikaya çıkarıldı.
TABAN PUAN DÜŞÜRÜLDÜ
Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170’e çekildi.
SAĞLIK BAKANLIĞI VE BİLİM KURLUNUN GÖRÜŞLERİ DOĞRULTUSUNDA YAPILACAK
Üniversite sınavı Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun görüşleri doğrultusunda koruyucu önlemler alınarak en uygun şartlarda yapılacaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın