CHP’de Hatay belirsizliği sürerken, Lütfü Savaş anketlerde çakıldı

Hatay’daki büyük deprem yıkımının sorumlularından biri olarak görülen ve halkın tepkisine rağmen CHP tarafından yeniden aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, anketlerde AK Parti adayı Mehmet Öntürk’ün 16 puan gerisinde.

Yerel seçim için geri sayım sürerken CHP’nin Hatay muamması devam ediyor. Halkın tepkisine rağmen, ‘alternatifi yok’ denilerek tekrar aday gösterilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 6 Şubat deprem felaketinin yıl dönümünde protestoyla karşılaşınca hesaplar değişti.

Sadece Hatay’da değil ülke çapında tepki çeken Savaş’ın yerine başka bir aday gösterilip gösterilmeyeceği konusu hala gündemin en önemli maddeleri arasında. Bu kapsamda ORC Araştırma Hatay’da yaptığı kamuoyu araştırmasının verilerini paylaştı.

Hatay Büyükşehir’de kime oy vereceksiniz?

11-13 Şubat tarihleri arasında 1970 katılımcıya “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?” sorusu yöneltildi. Ankette, Savaş’a tepki bariz şekilde görülürken AK Parti adayı Savaş’a 16 puanlık bir fark attı.

İşte ankette çıkan sonuçlar:

AK Parti adayı Mehmet Öntürk %41,9
CHP adayı Lütfü Savaş %25,1
Kararsızlar %11,6
TİP adayı Gökhan Zan %8,2
İyi Parti Adayı (belirlenmedi) %4,5
De Parti Adayı (belirlenmedi) %2,6
Zafer Partisi adayı (belirlenmedi) %2,2
Yeniden Refah adayı (belirlenmedi) %2,1
Diğer %1,8

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Okulda veli dehşet!

Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından …

Bir yanıt yazın