Bakan Selçuk, YKS ve LGS hakkında bilinmeyenleri açıkladı!

Bakan Selçuk, YKS-LGS’ye öğrencilerin kendi okulunda sınava gireceğini sınav bilgilerinin de e-okul üzerinden açıklanacağını duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, NTV canlı yayınında YKS ve LGS hakkında açıklamalarda bulundu.
Bakan Selçuk koronavirüs tedbirleri kapsamında, LYS ve LGS’nin nasıl olacağını madde madde sıraladı.
Bakan Selçuk’un açıklamalarından satır başları;
ÖĞRENCİLER SINAVA KENDİ OKULUNDA GİRECEK
Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak.
1.DÖNEM KONULARI
Sınavdaki sorular 1. dönemdeki konulardan sorumlu olacağı bir sınav hazırladık.
KİMLİK KARTINDA FOTOĞRAF ZORUNLULUĞU ARANMAYACAK
Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.
OTURMA DÜZENİ
Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu’nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulalrı dikkat edilerek, Bilim Kurulu’na danışarak bir karar alınacak.
SINAV 2 OTURUMDA OLACAK
Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak.
ÖĞRENCİLER KENDİ ÖĞRETMENLERİYLE SINAVA GİREMEYECEK
Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler.
Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın