HDP’nin İstanbul il binası önünde havaya ateş açan şahıs polise teslim oldu

İstanbul Beyoğlu’nda yer alan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl binası önünde silah sesleri duyuldu. Saat 15.00 sularında bina önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi, havaya 7 el ateş etti.
Silah sesleri sonrası HDP binasıyla aynı sokakta bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden çok sayıda polis buraya gelerek, parti binasının etrafına güvenlik şeridi çekti. Partililer de dışarı çıkarak durumu anlamaya çalıştı.
ATEŞ ETTİ, POLİSE TESLİM OLDU
Binaya girişlere izin verilmezken, saldırganın silahıyla birlikte karakola gidip teslim olduğu belirtildi.
Olay yerindeki görgü tanıklarının ifadesine göre, saldırganın dün parti binasına Türk bayrağıyla girdiği ifade edildi.
“PARTİLİLERİMİZ VE HALKIMIZ KORKUTULMAYA ÇALIŞILMAKTADIR”
HDP İstanbul İl Örgütü saldırıya ilişkin açıklamada bulundu. Açıklama şu şekilde:
“Bu gün saat 15.00 dolaylarında HDP İstanbul İl binamıza kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı gerçekleşmiştir. Sozkonusu saldırıda 7 el ateş edilmiştir. Saldırıda şans eseri kimse yararlanmazken olay yeri inceleme ekipleri il binamızda tespitte bulunmaktadır.
Çeteler eliyle parti binalarımız bu tür saldırılara daha öncede maruz kaldı. Bu saldırıyla yöneticilerimiz, partililerimiz ve halkımız korkutulmak ve sindirilmek istenmektedir. Bu faşist ve çeteci saldırılar karşısında demokratik tepkimizi sonuna kadar kullanacağız. Bu amaçla bu gün saat 16.30’da vekillerimiz, yöneticilerimiz ve halkmizin katılımıyla il binamız önünde basın açıklaması yapılacaktır.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın