Türkiye’nin gönderdiği ikinci yardım da ABD’ye ulaştı!

ABD’ye tıbbi yardımları taşıyan ikinci askeri kargo uçağı, Andrews Hava Üssü’ne indi. Türkiye koronavirüs ile mücadelesini sürdürürken, diğer ülkelere de yardım elini uzatmayı sürdürüyor.
Bu kapsamda Türkiye’nin, korona salgınından en çok etkilenen ülkesi olan ABD’ye yardımları da devam ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, ABD’ye gönderilen tıbbi yardım malzemelerini taşıyan, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait C-130 tipi askeri nakliye uçağı yerel saatle 16.20’de (TSİ 23.20) başkent Washington yakınlarındaki Andrews Hava Üssü’ne indi.  bSalı günü ulaşan ilk yardım paketinin ardından, Türkiye’nin ikinci yardım paketi de vaka sayısının 1 milyonu geçtiği, ölü sayısının 64 bine yaklaştığı ABD’ye teslim edildi.
Üsse indirilen yardım kolilerinin üzerinde Cumhurbaşkanlığı forsu, Türk ve Amerikan bayraklarının yanı sıra Mevlana’nın “Ümitsizliğin ardında nice ümitler vardır. Karanlığın ardında nice güneşler vardır” sözlerinin Türkçesi ve İngilizcesi yer aldı.  Yardım kolilerinde, bir önceki pakette olduğu gibi maske, tulum, dezenfektan, yüz koruyucu siperlik, ve koruyucu gözlükler gibi önleyici malzemelerin bulunduğu belirtildi. TSK’ya ait nakliye uçakları daha önce de İtalya, İspanya, Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kosova, İngiltere ve Somali’ye yardım taşımıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın