Sen ne büyükmüşsün Türkiyem! 104 ülke yardım istiyor!

Bir yandan korona ile mücadelesini sürdüren Türkiye, diğer yandan da dünya ülkelerinin yaralarını sarmaya devam ediyor.
Türkiye, koronavirüse karşı dünya ülkelerine örnek olan bir mücadele başlattı. Güçlü sağlık sistemi, koronavirüse karşı verilen mücadelede başarıyı getirdi. Bu başarıda, evde kalmayı başaran insanların da katkısı oldukça büyük oldu. Yurt içinde vatandaşlarına ücretsiz maske dağıtan, sağlık hizmetlerini eksik etmeyen Türkiye; bununla yetinmedi, yardım elini yurt dışına uzattı.
54 ÜLKEYE YARDIM GİTTİ
Başta Avrupa ülkeleri ve Amerika olmak üzere 54 ülkeye tıbbi yardım gönderen Türkiye, bu zorlu zamanda insani sorumlulukla birçok ülkeye ve müttefikine destek oldu.
104 ÜLKE YARDIM İSTEDİ
Koronavirüse karşı verdiği mücadeleyle dünyaya emsal teşkil eden Türkiye’ye, 104 ülkeden yardım talebi geldi.
Türkiye, yardımlarını sürdürmeye devam edecek.
NELER GÖNDERİLDİ
Türkiye gazetesinin haberine göre, Türkiye’nin yardım gönderdiği bazı ülkeler ve o ülkelere gönderilenler şu şekilde;
Çin’e 93 bin 500 filtreli maske, bin tek kullanımlık koruyucu kıyafet, 500 medikal gözlük, bin biyolojik tehlike tulumu ile 10 bin adet çeşitli ekipman gönderildi.
Bulgaristan’a 50 bin maske, 100 bin koruyucu tulum, 100 bin adet ise gözlük tedarik edildi.
KKTC’ye aşı, ilaç, tanı kiti ve diğer ekipmanların yanı sıra 72 milyon liralık da finansal kaynak sağlandı.
İran’a 1.000 teşhis kiti, beş bine yakın tulum, 20 bin önlük, 2 bin gözlük, 4 bin n95 maske, 78 bin adet de cerrahi maske gönderildi.
Kolombiya’ya 26 bin teşhis kiti ulaştırıldı. İtalya ve İspanya’ya çeşitli tiplerde maske, tulum ve dezenfektan uçak yoluyla bölgeye intikal etti.  Karadağ, Sırbistan, Bosna-Hersek, Kosova ve Kuzey Makedonya’ya da bir askerî uçak dolusu maske, tulum ve teşhis kiti verildi.  Gine’ye 400 paket hijyen malzemesi ulaştırıldı. İngiltere’ye bir askerî uçak dolusu maske ve tulum gönderildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın