1000 TL ne zaman ödenecek? İşte Bakanın açıkladığı tarih!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk “232 bin firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu. İkinci 1000 lira ödeme haftaya başlayacak” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a virüs salgınına karşı alınan tedbirleri canlı yayında anlattı.Bakan Selçuk’un konuşmasından satır başları;232 bin firma kısa çalışma ödeneğine başvurdu. Ödemeyi gerçekleştirdikten sonra uygunluğa bakacağız.  Hatalı başvuruların sorumluluğu çalışanda olmayacak.  Covid-19 salgını süresince yapmak istediğimiz çalışanı korumak ve bunu iş akdi içerisinde yapmak istiyoruz.
İşveren isterse işçiyi üç aylığına ücretsiz izne çıkartabilecek. Böylece hem işvereni hem çalışanı korumuş oluyor.
Bu fesih yasağı hem tarafları hem istihdamı korumak için oluşturduğumuz bir sistem. Her ay gönderdiğimiz periyodik payları 135 milyondan 180 milyona çıkardık ve bu ay iki periyodik pay gönderdik.
Faz-2’de belirlediğimiz 2,3 milyon hane var. Biz kriterleri tespti ettik. Umuyoruz ki haftaya 2,3 milyon haneye yardımları ulaştıracağız.
“BİZ BİZE YETERİZ KAMPANYASINDA 1 MİLYAR 720 MİLTON TL’YE ULAŞTIK”
Faz-3’te E-devlet üzerinden belirli bir form doldurulacak. Bizim tespit edemeceğimiz ailelere de o kanal üzerinden ulaşılacak.  Biz Bize Yeteriz kampanyasında 1 milyar 720 milyon gibi bir rakama ulaşmış olduk.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın