CHP’li vekil infaz düzenlemesinin PKK ve FETÖ’yü da kağsamasını istiyor

Sezgin Tanrıkulu; HDP’li vekiller ile Bank Asya’ya para yatırdığı için tutuklananların serbest bırakılması gerektiğini belirterek, “İnfazda adaleti sağlamalıyız. Ne işi var siyasetçilerin cezaevinde?” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Meclis Genel Kurulu’nda infaz düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. İnfaz düzenlemesinin genişletilmesi gerektiğini ifade eden Tanrıkulu, suçsuz insanların cezaevinde olduğunu savundu.
“YASA KAPSAMI GENİŞLETİLSİN”
Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP’nin de talep ettiği gibi açıklamalarda bulunan CHP’li vekil, kapsam dışında bırakılan terör suçunun da kapsama alınması için “Bu yasanın kapsamını siyasal suçlar bakımından da kapsam dışı olanlar bakımından da genişletmek zorundayız. İnfazda adaleti sağlamalıyız. Ne işi var siyasetçilerin cezaevinde?” diye sordu.
Bilindiği üzere terör suçu infaz düzenlemesinin dışında bırakılmıştı. Kandil’den gelen talimatlar doğrultusunda HDP, bu suçun kapsama alınması için Meclis’te eylem yapmıştı.
“BANKAYA PARA YATIRANLARIN NE İŞİ VAR CEZAEVİNDE”
FETÖ operasyonlarında tutuklanan sanıklara da değinen CHP’li Tanrıkulu, “Ne işi var çocuğunu okula gönderenlerin ya da bankaya para yatıranların cezaevlerinde? Bunlar terörist mi? Ellerine silah mı almışlar? Terörü mü övmüşler?” şeklinde konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın