Bakan Selçuk’tan emekliye bayram ikramiyesi müjdesi!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilere Ramazan Bayramı için mayıs ayında ödenecek bin lira ikramiyenin nisan ayının ilk yarısında verileceğini açıkladı.
Koronavirüs salgını sonrası milyonları ilgilendiren çalışmalar yapan ve yeni ödenekler hazırlayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndaki son gelişmeleri Bakan Zehra Zümrüt Selçuk canlı yayınında anlattı.
Selçuk, kısa çalışma ödeneği ile ilgili soruya, “Kısa çalışma ödeneğinin şartını 450 güne düşürdük. 7 bin firmamız başvurdu. Henüz başvurular sona ermedi, sürüyor. 7 bin firmanın hangisi büyük ölçekli, hangisi orta ve küçük izliyorum. Şu ana kadar en çok imalat sektöründen başvuru geldi.” yanıtını verdi.
Selçuk, en düşük emekli maaşına vurgu yaptı, “2020 boyunca en az bin 500 TL ödeyeceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyoruz. Çalışanları ve emeklileri her zaman koruyacağız ki, devlet var olsun.” dedi.
Selçuk emekli bayram ikramiyelerinin nisan ayında ödeneceğini hatırlattı, 2 ve 3’üncü haftayı işaret etti. Selçuk, kamu bankalarının emeklilerin evlerine bu ödemeleri ulaştıracağını da söyledi. Ödemeler için devletin kasasından 12 milyar TL çıkacak.
“7 BİN FİRMA KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNE BAŞVURDU”
Kısa çalışma ödeneği ile ilgili açıklamalarda bulunan Selçuk, “Kısa çalışma ödeneğinin şartını 450 güne düşürdük. 7 bin firmamız başvurdu. Henüz başvurular sona ermedi, sürüyor. 7 bin firmanın hangisi büyük ölçekli, hangisi orta ve küçük izliyorum. Şu ana kadar en çok imalat sektöründen başvuru geldi. Brüt ücretin yüzde 60’ına kadar ödeniyor. Günlük 58 TL gibi bir ödeme yapılıyor.” dedi.
“UZAKTAN ÇALIŞMA VERİMLİ GİDİYOR”
“Telafi çalışma süresini 4 aya çıkardık.” diyen Bakan Selçuk, “Sistem esnek çalışma yöntemlerinden biri. Biz kamuda esnek çalışma ve uzaktan çalışmayı başlattık. Kamuda esnek çalışa ve uzaktan çalışma yıllardır kanunda vardı. Pratikte uygulanmıyordu. Bazı bölümler buna çok uygun. Dolayısıyla biz de Başkan Erdoğan’ın talimatları ile esnek ve dönüşümlü uzaktan çalışmaya geçtik. Birimlerin yapısına göre hareket ediyoruz. Kimi birimlerimiz dönüşümlü, kimileri ise uzaktan çalışıyor. İlk haftadayız verimli gidiyor. Şu an asıl olan kamudaki teşkilatımızdaki sayıyı eksilterek, virüsün yayılımını azaltmak.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın