İtalya’da Rus askeri konvoyu gündem oldu!

İtalya’da yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) ölenlerin sayısı son 24 saatte 743 artarak 6 bin 820’ye yükselmişti.
Ölü sayısında Çin’i bile geçen ülkeye, bağlı olduğu Avrupa Birliği yardım etmemişti. İtalya’nın zor durumda olduğunu gören Rusya, bu ülkeye yardım gönderme kararı aldı. Moskova’dan yolan çıkan yardımlar bugün İtalya topraklarına indi. Yardımlar, Türkiye’ye de S-400 sistemini taşıyan kargo uçaklarıyla taşındı.
İtalya’ya ihtiyacı olan tıbbi malzemeleri taşıyan konvoy İtalyan medyası tarafından caddelerde böyle görüntülendi. Otobanda seyreden İtalyanlar ise, Rus konvoyunu kayda alarak sosyal medyadan paylaştı. Moskova’daki Çkalovskiy Hava Üssünden kalkan Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri’ne ait Il-76 tipi 9 uçak, başkent Roma’ya 30 kilometre mesafedeki Pratica di Mare askeri üssüne indi.
Yaklaşık 100 Rus askeri virolog ve doktoru taşıyan Rus uçakları, koronavirüsle mücadelede İtalyanlara destek için tanı ekipmanı ve dezenfeksiyon araçları ulaştırdı.
AB’DEN İTALYA’YA DESTEK YOK
Avrupa koronavirüs ile mücadele ederken, İtalya’ya sırtını çevirdi. İtalya, NATO ve AB’den hiçbir yardım görmedi. Öyle ki Çekya ve Almanya, İtalya’ya giden maske ve solunum cihazlarına el koymuştu. Bu haberlerin ortaya çıkmasının ardından iki ülke de malzelemeri Roma yönetimine geri göndermişti.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın