CHP’li O isimden terörist ağızlı sözler: Terörle mücadeleye “Savaş” dedi

CHP’nin terör örgütleriyle iş birliği skandal bir açıklamayla bir kez daha gözler önüne serildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Türkiye’nin terörle mücadelesi hakkında ‘savaş’ ifadelerini kullandı. HDP ağzıyla konuşan Yıldırım Kaya’ya sosyal medyaya tepki gösterdi.
Terörle mücadeleye ‘Savaş’ dedi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Van İl Başkanlığı’nın Olağan Genel Kuruluna katılarak divan başkanlığı yaptı. Seçimlerde HDP ile gizli ittifak halinde olan CHP’li Kaya, kahraman Mehmetçik’in kar kış demeden terörle mücadelesini karalamaya çalışarak ‘savaş’ politikasından bahsetti.
CHP’li Kaya, “CHP Cumhuriyeti kuran partidir; artık bu bölgede tabela partisi olmaya tahammülümüz yok. Van’da da, Diyarbakır’da da, Şanlıurfa’da da, Mardin’de de, Batman’da da, Siirt’te de, Hakkari’de de, Bitlis’te de, Bingöl’de de, Şırnak’da da, Ağrı’da da halkın umudu biz olmalıyız.” dedi.
HDP AĞZIYLA KONUŞTU
Barışın umudu CHP’dir iddiasında bulunan ve terörle mücadeleyi ‘savaş’ politikası olarak yorumlayan Kaya, “Kürt sorununun, askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini yaşadığımız acılardan öğrendik. Kürt sorununu savaş politikalarıyla, silahla çözmeye çalışmak, yaralarımızı derinleştirmekten öteye gitmeyecektir. Birbirimizi öldürmekle, tehditle, sivilleri, askeri, polisi öldürmekle Kürt sorunu çözülemez.” ifadelerini kullandı.
Kaya sözlerine şöyle devam etti:Kürt sorununun ilacı; demokrasidir, insan haklarıdır, evrensel hukuktur, bağımsız yargıdır, adalettir! Adaletin Diyarbakır’da ayrı, Ankara’da ayrı tecelli ettiği bir ülkede barış olur mu? Evlatları ölmesin, öldürmesin diye gözyaşı döken analar arasında ayrım yapmak; acıları yarıştırmak, bir anayı kucaklarken, diğerini tekmelemek bize barışın kapısı açar mı?
Bizim tek hedefimiz ölmeden, öldürmeden barışa giden yolu hep birlikte bulmaktır.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın