Irak Meclisi, ABD güçlerinin ülkeyi terk etmesi kararı aldı!

Irak parlamentosu, ABD askerlerinin ülkeden çıkarılmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Ayrıca, Irak’ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ABD Büyükelçiliği’ninin kapatılmasını istedi.
HÜKÜMETE YETKİ VERİLDİ
Irak parlamentosu, oy çokluğuyla, ABD güçlerinin ülkeden çıkarılması kararı aldı. Parlamentoda yapılan olağanüstü oturumda, oy çokluğuyla ABD ve diğer yabancı güçlerin ülkeden çıkarılmasına karar verildi.
Parlamentodan yapılan açıklamada, kararın uygulanması yükümlüğünün hükümette olduğu belirtildi.
SLOGAN ATTILAR
Oylamanın ardından Şii vekiller mecliste, “ABD’ye hayır”, “Mühendis’e evet, Süleymani’ye evet” ve “Ey işgalci çık dışarı” sloganları attı.
SADR’DAN ‘DİRENİŞ BİRLİKLERİ’ ÇAĞRISI
Öte yandan, “Amerikan elçiliğini kapatın. ABD ile işbirliği suç olarak tarif edilsin” çağrısında bulunan Sadr Hareketi lideri Mukteda es Sadr, Irak’taki ve bölgedeki tüm güçlere Uluslararası Direniş Birlikleri kurulması çağrısında bulundu.
ÜSLERİN KAPATILMASI İSTENDİ
Sadr, meclise hitaben yaptığı açıklamada, ABD ve Irak arasındaki güvenlik anlaşmasının lağvedilmesi ve ABD Büyükelçiliğininin acilen kapatılmasını talep etti. Iraklı Şii siyasi lider, ülkedeki ABD askerlerinin yer aldığı üslerin de kapatılmasını istedi.
“TÜM DİRENİŞÇİLER ACİLEN TOPLANMALI”
Sadr, “Tüm direnişçiler (Şii milis güçleri) acilen toplanmalı ve uluslararası direniş gücünü oluşturmalı” ifadesini kullandı

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Aleviler İstanbul’a afişler astı: Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyenlere oy yok

CHP’deki kurultay sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıdaroğlu destekçileri, mevcut yönetim ve Ekrem İmamoğlu’na yönelik …

Bir yanıt yazın