Adana yağmura teslim! 25 Aralık’ta da okullar tatil

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son günlerde üst üste yaptığı uyarılarla birlikte Akdeniz’in doğusunda etkisini gösteren yoğun yağış, Adana başta olmak üzere Mersin ve Hatay’da da hayatı olumsuz etkiledi. Olumsuz hava koşulları nedeniyle Adana’nın 4 ilçesinde okullar tatil edildi. Hem veliler hem de öğrenciler, yarınki durumu merak ediyor. Peki, Adana’da okullar yarın tatil mi? İşte, Adana Valiliği’nin konuyla ilgili yaptığı o açıklama.

Adana’da şiddetli sağanak yağışlar 23 Aralık gecesinden bu yana devam ediyor. Eğitim öğretimi etkileyen yağışlar sebebiyle Adana Valiliği 4 ilçede okulları tatil ilan etti. Vali Mahmut Demirtaş, merkez Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki ilk, orta ve lise ile dengi okulların kentte devam eden sağanak nedeniyle bugün için tatil edildiğini söyledi.
Demirtaş, sağanağın etkisini artırarak sürmesinin beklendiği bilgisi üzerine eğitime ara verme kararı aldıklarını belirtti.

YARIN TATİL OLACAK MI?
24 Aralık için tatil kararı veren Valilik, yarın için de okullarda eğitim öğretime ara verildiğini duyurdu. Adana’nın merkez Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki tüm okullarda eğitime, kentte etkili olan sağanak nedeniyle yarın ara verildi.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, yaptığı açıklamada, Meteoroloji tarafından il genelinde 23 Aralık 2019’dan itibaren süren olumsuz hava koşulu ve yağışların etkisinin devam edeceği bildirildiğinden merkez ilçeler Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam’da 25 Aralık 2019 Çarşamba günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildiğini bildirdi. Vali Demirtaş, tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görevli, engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personellerin aynı tarihlerde izinli sayılacaklarını kaydetti.

Adana’nın kent merkezinde gece boyunca etkili olan sağanak hayatını felç etti. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bozulan servis aracının yolcuları bir süre mahsur kaldı. Yüreğir’de de bir okulun bulunduğu sokağı su bastı, öğrenciler binaya giriş yapamadı. Adana’nın Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde okullar sağanak nedeniyle tatil edildi.
Adana’yı sağanak vurdu, oluşan su birikintileri hayatı olumsuz etkiledi.

Kentte gece boyunca etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, bazı noktalarında hasarlı kazalar meydana geldi.
OKULA GİREMEDİLER
Su birikintileri dolayısıyla araçlar ilerlemekte zorlanırken arıza yapan bir servis aracındaki yolcular bir süre mahsur kaldı. Ardından araçtan inen yolcular biriken su nedeniyle yolun karşısına geçmekte güçlük çekti.
Merkez Yüreğir ilçesindeki bir okulun öğrencileri de binanın bulunduğu sokaktaki su birikintisi nedeniyle okula giremedi.
4 İLÇEDE OKULLARA ‘SAĞANAK’ TATİLİ
Adana’nın Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde okullar sağanak nedeniyle tatil edildi.
Vali Mahmut Demirtaş, merkez Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki ilk, orta ve lise ile dengi okulların kentte devam eden sağanak nedeniyle bugün için tatil edildiğini söyledi.
Demirtaş, sağanağın etkisini artırarak sürmesinin beklendiği bilgisi üzerine eğitime ara verme kararı aldıklarını belirtti.
BİRÇOK EVİ SU BASTI, İNFAZ KURUMU KAPANDI
Merkez ilçelerde okulların tatil edildiği kentte, yağmur nedeniyle birçok yol su altında kaldı, evleri su bastı. Sürücülerin yolda mahsur kalan araçları, çekiciler vasıtasıyla kurtarıldı.
Merkez Sarıçam ilçesinde, E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun bağlantı yolu da taşan suların altında kalınca kapandı. Cezaevine giden bir kuruma ait araç suların çekilmesini beklerken, kuruma personel getiren servis aracı da su dolu yola giremedi. Kuruma gelen bazı mahkum yakınları ile avukatlar da cezaevine ulaşamadı.
Yolun açılması için çalışma başlatıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP İl Başkanı Kanlı: Karalar, CHP’li kardeşlerimizin de kardeşi olamaz

MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı CHP’li Zeydan Karalar’ın toplumda …

Bir yanıt yazın