Trump’tan “Türkiye yaptırım yok” açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, (S-400’ler bağlamında) Türkiye’ye şu anda yaptırım arayışında olunmadığını söyledi. Trump, “S-400 konusunda Türkiye’ye şu an yaptırım arayışında değilim” dedi.
ABD Başkanı Trump, Oval Ofis’te Türkiye’nin S-400’leri almasıyla ilgili bir değerlendirme yaptı.
Trump, “Türkiye’ye yaptırım getirecek misiniz?” sorusuna, “Hayır. Şu anda buna bakmıyoruz.” yanıtını verdi.
Türkiye’nin S-400’leri almasına ilişkin Beyaz Saraydan dün yapılan açıklamada, S-400’lerden dolayı Türkiye’nin artık F-35 projesinin parçası olamayacağı belirtilerek, “ABD, Türkiye ile stratejik ilişkisine halen çok değer vermektedir. NATO müttefikleri olarak ilişkilerimiz çok katmanlıdır ve sadece F-35’lere bağlı değildir.” değerlendirmesi yapılmıştı.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da Türkiye’nin, S-400 alımından dolayı F-35 projesinden çıkarılması için sürecin başlatıldığını bildirerek, “Bununla beraber ABD, Türkiye’nin stratejik ortaklığına halen çok değer vermektedir.” açıklamasını yapmıştı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın