Kızamık aşısının hayat kurtardığını biliyor muydunuz?

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özlem Sezen Büyük Okyanus’un güneyindeki ada ülkesi Samoa’da orada kızamık salgınına dikkati çekerek “200 bin nüfuslu ülkede 4 bin kızamık vakası ve 5 yaş altı .

Sezen, “Samoa adasının ormanları içerisinde, bol meyve ve sebzelerin yetiştiriciliği, donanıma ve sanayisi çok az olan bir ülke olduğunuzu hatırlatan hatırlatan“ var. Ancak kaçırdığımız önemli bir nokta da var. Aşılama. UNICEF’in göre göre Samoa’da 2013 de% 70 olan aşılama aşamasında geçen sırada% 30 oranında düştü ve salgın başlıyor. Ülke yöneticileri başarılı önemsemedikleri aşılamanın farkına vardılar. Başbakan aşılama hedeflerinin% 90’dan beri olup bunu başaracaklarına söz verdi ”diye konuştu.

Sezen, dünya çapında aşılama önemi anlatılırken, pek çok ülkede çocukluk çağı aşılamada bulunan hale gelirken, orada bulunan çevreleyen okullara alınabilir olmayacağınız olunuyor, paylaşarak, aşı karşıtlarına dair burada dilediğinizi dile getirdi: Popüler olmak kaç biyolojik canından kıymetlidir? Aşı kendi başarısının başarısızlığını yaşıyor. Aşılamalar ve yüksek aşılanma özellikleri açık olan kızamık gibi Yeni salgınlar baş gösterilmesi bu konuda kim var kim olacak? ” Bebek ve çocuklarınızı mutlaka aşılayıp ”dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Afrika’dan Türkiye’ye ‘çöl tozu’ geliyor! Uyarı yapıldı

Sahra Çölü üzerinden çöl tozu geliyor. Yurdun batısında yeni haftada toz taşınımı görülebilir. Uzmanlar bahar …

Bir yanıt yazın