Pes doğrusu! Sahte banka şubesi kurup şirketleri dolandırdılar!

Sahte banka iddialarıyla ilgili açıklama yapan BDDK, “Eurobank Kos. SH. A.” unvanını kullanan şirketin faaliyet izni olmadığı bilirtilerek, “Bankacılık faaliyetinde bulunması nedeniyle savcılığa başvurduk” denildi.
İstanbul Eurobank Kos SH. A. adında sahte bir banka şubesi kuran dolandırıcılar, ihaleye girecek şirketlere düşük komisyonlu milyonluk teminat mektupları verdi. Sahte mektuplarla ihale kazanan şirketler, dolandırıldıklarını aylar sonra anladı. Dolandırılan şirketler konuyu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) şikâyet etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan BDKK, “(‘Eurobank Kos. SH. A.’ unvanını kullanan bir şirket) Kurumumuza başvuruda bulunan ya da kurumumuz tarafından faaliyet izni verilen böyle bir banka, kart çıkaran kuruluş ya da finansal kiralama veya faktoring şirketi bulunmamaktadır” denildi.

BDDK’dan yapılan açıklamada, bilindiği üzere, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu, 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu ve 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu’nda düzenlenen faaliyetlerde bulunulabilmesi için kurumdan gerekli izinlerin alınmasının zorunlu olup, bu zorunluluğa uyulmadan faaliyette bulunulmasının anılan kanunlar kapsamında suç olarak düzenlendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, “Bu bağlamda, son dönemde ‘Eurobank Kos. SH. A.’ unvanını kullanan bir şirketin teminat mektubu düzenlemek suretiyle bankacılık faaliyetinde bulunduğu, ayrıca belgelerinde ve internet sitesinde bankacılık, finansal kiralama ve faktoring işlemleri yaptığı ve kredi kartı çıkardığı izlenimi uyandıran söz ve deyimleri kullandığı tespit edilmiş olup, kurumumuza başvuruda bulunan ya da kurumumuz tarafından faaliyet izni verilen böyle bir banka, kart çıkaran kuruluş ya da finansal kiralama veya faktoring şirketi bulunmamaktadır.” ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu şirket yetkilileri hakkında Cumhuriyet başsavcılığına başvuruda bulunulduğu belirtilen açıklamada, izinsiz faaliyette bulunduğu tespit edilen benzer kişiler hakkında bundan sonra da gerekli yasal yollara başvurulacağı bildirildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Çanakkale Boğazı’nda kuru yük gemisinde yangını

Mısır’dan Bulgaristan’a giden kuru yük gemisinde çıkan yangın nedeniyle Çanakkale Boğazı’nda geçici süreyle askıya alınan …

Bir yanıt yazın