Yunan muhalefetinden Başbakan Miçotakis’e Türkiye tepkisi

Son seçimlerde yönetimi sağcı Yeni Demokrasi Partisi’ne bırakan SYRIZA, Başbakan Miçotakis’i yerden yere vurdu. SYRIZA tarafından yapılan açıklamada, Başbakan Miçotakis’in Türkiye karşısında yatıştırıcı bir tutum sergilemesinin yanlış olduğu öne sürüldü.
Açıklamada, “Hükümetin dış siyasette kritik konularda ve özellikle Türkiye’nin provokasyonlarına karşı pusulasız ve stratejisiz hareket etmesini eleştiriyoruz” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “Bay Miçotakis’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde yatıştırıcı bir tutum tercih etmesi ve Ege’de yaşanan mülteci krizi, Kıbrıs sorunu ve Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşma konusunda konuşmaması, tutarlı bir dış politikanın olmadığını gösteriyor” dedi.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, “Yunan hükümetinin bu durumu devam edemez ve SYRIZA hükümeti sırasında uygulanan aktif dış politikaya geri dönülmeli” ifadesi kullanıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın