Hindistan S-400’leri almak için Türkiye’yi bekliyor!

Rusya’dan S-400 almak için ön ödeme yapan Hindistan’ın, savunma sistemini almak için ABD’nin Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarını hayata geçirip geçirmediğine bakılacağı öğrenildi.
Türkiye’nin Rus hava savunma sistemi S-400’leri almasının ardından ABD ile arasında başlayan ve ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası’nı (CAATSA) masaya getiren krizi yakın izleyen ülkelerden biri de Hindistan. Hindistan, Rusya’dan S-400 almak için 800 milyon dolarlık bir ön ödeme yaptı ve 2025’te sistemlerin ülkeye kurulması bekleniyor.

Savunma sanayii dergisi Defence News’da yer alan habere göre, Rusya’dan S-400 almak için ön ödeme yapan Hindistan, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kongre’den geldiği halde beklettiği Türkiye’ye yönelik CAATSA yaptırımlarının uygulanıp uygulanmayacağını takip ediyor.

KOMİTE BAŞKANI RISCH’TEN TÜRKİYE’YE TEHDİT

Trump’ın Kongre’den gelen yaptırımları bekleterek Türkiye’ye karşı ‘hoşgörülü’ davrandığı belirtilen makalede ABD Senatosu’nun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch, “Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla sert yaptırımlar uygulanmasının önünü açacağım. Er ya da geç olacak” ifadesini kullandı. Dergiye konuşan Risch, Türk askerlerinin F-35 sürecinden çıkarıldığını ve ABD’den ayrıldığını söylerken, “Bunu yapmamız önemli çünkü dünyanın ve özellikle NATO müttefiklerinin bu konuda ciddi olduğumuzu bilmesi önemli” açıklamasını yaptı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Hollanda’da Kur’an-ı Kerim’e çirkin saldırı!

Hollanda’da İslam karşıtı ırkçı grubun lideri Edwin Wagensveld, Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırısı nedeniyle gözaltına …

Bir yanıt yazın