Türkiye sıcağa teslim! Aman dikkat güneşe ateş açmayın!

Temmuz ayının gelmesiyle birlik yaz da güneşten aldığı enerji ile etkisini göstermeye başlıyor. Türkiye’yi etkisinin altına alacak olan güneş sıcaklıkları bir çok vatandaşında psikolojisini bozmaktan endişe ediliyor. Geçmiş yıllarda güneşe sıcaklık veriyor diye ateş açanların bu yıl da aynı hataya düşmemeleri bekleniyor.

Meteorolojiden alınan son tahminlere göre, Türkiye’nin tamamı güneşli havanın etkisinde olacak. Sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması beklenirken, Akdeniz ve Doğu Karadeniz’de yerel olmak üzere sağanak yağış geçişleri bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin az bulutlu ve açık zamanla kuzeydoğusu ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Rize ve Trabzon’un iç ve yüksekleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
HAVA SICAKLIĞI ARTACAK
Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.
Rüzgarın genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu 33
İstanbul: Az bulutlu 32
İzmir: Az bulutlu ve açık 35
Adana: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Toroslar mevkii yerel olmak üzere sağanak yağışlı 33
Antalya: Az bulutlu ve açık 35
Samsun: Az bulutlu 28
Trabzon: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç ve yüksek kesimleri yerel olmak üzere sağanak yağışlı 26
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 27
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan, Biden’ın resmi davetlisi olarak ABD’ye gidiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta resmi davetli olarak ABD’ye gidiyor. Erdoğan ilk kez Beyaz Saray’da Joe …

Bir yanıt yazın