Rumlar Türkiye ile çalışan 3 şirket için hukuki süreç başlattı

Akdeniz’de tek taraflı sondaj çalışmaları yapan Rum yönetimi, KKTC’nin haklarını korumak için bölgeye sondaj gemisi gönderen Türkiye’ye karşı bir hamle daha yaparak, Ankara ile anlaşma yapan 3 şirketi hedefe koydu.
Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki doğalgaz sondaj çalışmalarından rahatsız olan Rum yönetiminden yine skandal bir adım gelid. Yunanistan ve İsrail ile birlikte Kıbrıs açıklarında doğalgaz sondaj çalışması yapan buna karşılık Türkiye’nin bölgedeki çalışmalarına tepki gösteren Kıbrıs Rum Kesimi’nin dışişleri bakanlığından üst düzey bir yetkili, şirketlerin adını açıklamadı ancak Türk şirketi olmadıklarını belirtti.

Türkiye Petrolleri’ne (TPAO) ait Fatih isimli gemi adanın batısı açıklarında hidrokarbon arama amacıyla sondaj yapıyor. TPAO’nun yeni sondaj gemisi Yavuz ise yakında adanın doğusu açıklarında hidrokarbon arayacak.

Kıbrıslı Rum yetkili, “TPAO ile işbirliği yapan şirketler aleyhine zaten hukuki işlem başlattık… Aynısını Yavuz için de yapmayı planlıyoruz” dedi.

Güney Kıbrıs Türkiye’nin hidrokarbon aradığı yerlerin kendi münhasır ekonomik bölgesi olduğunu iddia ediyor. Türkiye ise Kıbrıs’ın batısında sondaj yaptığı alanın kendi sahanlığında kaldığını, doğusunda sondaj yapacağı alanda arama hakkının ise KKTC tarafından TPAO’ya verildiğini belirtiyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın