Fenerbahçe, Eljif Elmas için Atletico Madrid ile anlaştı

Fenerbahçe 180 bin Euro yetiştirme bedeli karşılığında kadrosuna kattığı Eljif Elmas için Atletico Madrid ile el sıkıştı. İspanyol devi, 19 yaşındaki futbolcu için tam 14 milyon Euro (91.5 milyon TL) ödeyecek. Makedon yıldız artık kulüplerin işi resmiyete dökmesini bekliyor.

Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde büyük uğraşlar sonucu kadroya katılan Eljif Elmas, Fenerbahçe’ye servet kazandıracak.

Fanatik’in haberine göre Manchester City, Tottenham, Napoli ve son olarak İnter’in ciddi şekilde ilgilendiği 19 yaşındaki Makedon yıldız için İspanyollar elini çabuk tuttu.

Atletico Madrid, teklifini son olarak 14 milyon Euro’ya yükseltirken, tarafların bu rakam üzerinde el sıkıştığı belirtildi.

Bayramdan sonra yani Haziran ayının ikinci haftasında Atletico Madrid’in yöneticileri İstanbul’a gelecek.

Başkan Ali Koç ile masaya oturacak İspanyollar, bir sürpriz yaşanmaması halinde transferi noktalayacaklar.

77 KATINI KAZANDIRACAK

180 bin Euro yetiştirme bedeliyle 2017’de kadroya katılan Eljif’ten, Fenerbahçe tam 77 katı (14 milyon Euro) gelir elde etmiş olacak. Bu da Türk Lirası olarak 91.5 milyona denk geliyor.

Bu sezon Süper Lig’de 29 maça çıkıp 4 gollük katkı sağlayan 19 yaşındaki orta saha oyuncusu, kadroya katılacak yeni isimler için de yönetimin elini fazlasıyla güçlendirecek.

ELJIF LA LIGA’YI İSTEDİ

Avrupa’da çok ciddi piyasası olan Eljif Elmas’ın İngiltere’den ziyade kariyerine İspanya’da devam etmek istemesi, bu transferde önemli rol oynadı.

La Liga’nın kendi oyun tarzına daha uygun olduğunu düşünen Eljif, Simeone’nin çalıştırdığı Atletico Madrid ile her konuda anlaşmaya vardı.

19 yaşındaki Makedon yıldız artık kulüplerin işi resmiyete dökmesini bekliyor.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın