Erdoğan: Ayasofya’yı cami yapacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da bir dizi miting düzenliyor. Sırasıyla Tuzla, Pendik, Maltepe, Sultanbeyli, Çekmeköy, Ümraniye, Beykoz ve Sarıyer’de halka hitap edecek olan Erdoğan, yerel seçimler için destek istiyor. Cumhurbaşkanı, Sultanbeyli’deki mitingde seçimden sonra Ayasofya’yı isim olarak cami yapacaklarını söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim kampanyası nedeniyle İstanbul’da 8 ilçede miting düzenliyor. İlk miting Tuzla’da gerçekleşti. Erdoğan Tuzla’nın ardından Pendik’e geçti.
TUZLA MİTİNGİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Tuzla mitinginde halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında, “Bu seçimlerde İstanbul’da cumhur ittifakı olarak yarışıyoruz adayımız ortağımız prensiplerimiz kırmızı çizgilerimiz belli. Biz vatansever bir kadroyla yürüyoruz. Ezan düşmanlarıyla bayrak düşmanlarıyla İstiklal Marşımıza düşman olanlarla bizim işimiz yok” dedi.
PENDİK MİTİNGİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pendik mitinginde halka hitap etti. Erdoğan konuşmasında, “(Ekrem İmamoğlu) Çıkmış ne diyor? Trabzonluyum. Ya sen ‘Trabzonluyum’ diyerek benim Trabzonlu hemşehrilerimi mi aldatacaksın? Yani eğer işe oradan bakıyorsan şu anda benim Hazine ve Maliye Bakanım Trabzonlu. İçişleri Bakanım aynen Trabzonlu. Sanayi ve Teknoloji Bakanım Trabzonlu. Aynı şekilde Grup Başkanvekilim Muş, o da Trabzonlu. Yani burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil, adam olup olmadığın önemli” dedi.
MALTEPE MİTİNGİ
Maltepe mitingi öncesinde Cuma namazı kılan Erdoğan, küçük bir gecikmenin ardından vatandaşlara hitap etti. Yerel seçimler hakkında beka ve ekonomi konularına değinen Erdoğan, “Şimdi çıkıyor Bay Kemal ekonomiden bahsediyor. Ya tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek önce o kendi kasasını yönetsin kasasını Türkiye ekonomisini yönetmek bizim işimiz. Bunların hepsinin defterleri biz de ağalanacak halleri var. Biz bu işin başında oldukça bunlara prim vermeyiz. Yedi düvel saldırdı ekonomimizi çökertemedi. Bundan sonra da çökertemezler” dedi.
SULTANBEYLİ MİTİNGİ
Erdoğan Sultanbeyli’de halka hitap ediyor. Ayasofya konusu hakkında konuşan Erdoğan, “Ayasofya’yı kısa zaman önce camiden müzeye çevirmişlerdi, inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz. Bizden ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyerek küresel düzeydeki adaletsizliklere, haksızlıklara, sömürülere itirazımızı dile getirdiğimiz güçler intikam almak istiyor. Şunu unutmayın, Türkiye olmasa Kudüs’ü, Filistin’i, Golan Tepeleri’ni istedikleri gibi gasp edebileceklerini düşünenler bizden intikam almak istiyor” dedi.
ÇEKMEKÖY MİTİNGİ
Sultanbeyli’nin ardından Çekmeköy mitinginde konuşan Erdoğan, “Bizi mahalli seçimlerle aldatmak istediler. Ve bunun içinde yok ekonomik kur faiz enflasyon ne alakası var bunun bununla. Ama vatandaşımı aldatmak istiyorlar dertleri bu tutmadı şimdi. Şimdi yeni raporlar veriyorlar. Bundan sonra 1 ay kala seçimler öncesinde raporlar vermeyeceğiz. İyi ki aklınız başınıza geldi. Hey Corç size daha çok hesap soracağız. Türkiye’yi bu yollarla terbiye edemeyeceksiniz. Bunu bedelini de ağır ödeyeceksiniz. Şimdi ödeyecekler” dedi.
ÜMRANİYE MİTİNGİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Çekmeköy’ün ardından Ümraniye’de vatandaşlara hitap ediyor. Mitingde beka vurgusu yapan Erdoğan, “Size bize silah doğrultan, evlatlarımızın katillerinin tepesine binmeye devam edeceğiz. Kandil’deki operasyon sonrası en kafa adamları şu an ağır yaralı. Diğer 4’ü gitti. Devletimizi tehdit eden Kandil’deki terör baronları şu anda kaçacak delik arıyor. Türkiye’nin gündeminden terör meselesini tamamen kaldıracağız. CHP’nin Kandil güdümlü ittifak ortaklarına rağmen başaracağız” dedi.
BEYKOZ MİTİNGİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Beykoz’da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, ilçe halkına, 24 Haziran’da verdikleri güçlü destek dolayısıyla teşekkür etti. Aralarındaki muhabbet ve coşkunun birilerinin adeta dizlerini titrettiğini kaydeden Erdoğan, “Sabah, akşam güya anket açıklıyoruz diyerek, millete psikolojik operasyon çekenlerin şimdiden yürekleri hopluyor. Anket burada. Gerçek anket, pazar günü sandıkta. Beykoz, tüm İstanbul’la beraber inşallah yeni bir rekora imza atmak için sabırsızlanıyor. Beykoz, bölücü örgütün uzantılarıyla ittifak kuranlara ders vermek için pazar gününü bekliyor.” diye konuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Haydi 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara boykota

Restoran ve kafelerdeki fiyatların fahiş oranda artmasına tepki yağıyor. Sosyal medyada dile getirilen tepkiler dalga …

Bir yanıt yazın