Dolar ile ticaret yasaklanmalıdır!

Gündem biraz karışık. Makalemize nerden başlasak diye düşünürken, ajanslardan şok bir haber geçildi. İçeriğinde katil ABD,  bebek katillerine ve Ajan Papaz’a müsamaha göstermediğimizi için iki bakan ve işçilerimize yaptırım uygulama kararı almış. Sabaha kadar karar alsın. Bizi hiç bağlamaz. Dün Çanakkale’den geçemeyenler bu günlerde Arap Baharı ile içimize girmeye çalışan sömürgecilere hamd olsun bu millet geçit  vermedi ve vermeyecektir de.

70 yıldan beri her defasında müttefiklikten dem vuran ve bizi yalanlarıyla ve masallarıyla uyutan ABD’nin planları işe yaramaz ve bu coğrafyada iş tutmaz olmuştur. Arapları istediği gibi oynatan ve onları kukla gibi yöneten ABD, Türkiye gibi vatanına dinine bağlı bir milleti yok etme planı için bahaneler aramaktadır.

Bu çakma müttefik ülkemize dört koldan sinsi sinsi saldırmaktadır. Ne yazık ki içimizdeki ederi bir dolar olan hainleri yöneten ABD algı operasyonları ile ekonomimizi dipten dibe oyma operasyonu başlatmıştır. Algı operasyonlarını yönetenler dolar 5 lirayı geçer diyerek benim nazarımda hiçbir harbiyesi olmayan doların kaç kuruş ya da lira olacağı hiç ilgilendirmiyor ama bu günler de 5 lirayı geçmiştir.

Bu yatırım araçları hususunda beni ve benim gibi vatanseverleri ilgilendiren tek bir yatırım aracı var o da Türk Lirasıdır. Başkan Erdoğan, Özal’ın kaldırmış olduğu Türk Lirasını koruma kanununu geri getirmelidir. Türk lirasının dışında para taşımayı yasak kılmalıdır. İhracatı olan ya da zorunlu döviz talebi olan Merkez Bankası ile geçmişte olduğu gibi kanunlar çerçevesinde sorununu çözsün.

Bu tedbire paralel olarak Türkiye, ihanetler ve entrikalarla dolu olan ABD ve AB’den yüzünü tamamen Asya’ya çevirmelidir. Türkiye, Asya Birliğinin kurulmasına aracılık etmelidir. Her sıkıştığında doların veya Euro’nun fitilini ateşleyen sömürgeci Haçlı Zihniyetine dur artık yeter denilmelidir. Bu yapılmadığı sürece karşılıksız para basan, kafasına göre devlet kurup yıktırtan ABD kendisini dünyanın hakimi olarak görmektedir ve görecektir de.

Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti ABD’nin hain planlarını dünya kamuoyu ile paylaşmalıdır. Uluslararası hukuktan gelen meşru haklarımızı kullanmalı ve 15 Temmuz’da ABD’nin İncirlik’te darbe kalkışmasına fiili destek veren 60’a yakın rütbeli askerlerinin yakalanması için fezleke hazırlamalıdır. Ayrıca Türkiye, İncirlik hava üssünü ABD’ye fiilen kapatmalıdır. Bu incirlik hava üssü geçmişte pamuk cenneti olan Çukurova’ya önce beyaz sinek lavrası bıraktı. Böylelikle pamuk ekimini beyaz sinek lavrası ile katletti. Daha sonra da siz beyaz sineği dert etmeyin biz de onun da çaresi var diyerek beyaz sinek ile mücadelede kullanılan zehir ile bizi yıllarca sömürdü.

Uyanık ve dik durmalıyız. Bizim bizden başka dostumuz olmamıştır. Hani meşhur bir ata sözümüz var ya “ayıdan post gavurdan dost olmaz” diye. Bu ata sözümüz 7’den 70’e her kesimin kulağına küpe olmalıdır. Yani dolar ile ticaret, alışveriş yok sayılmalı Türk Lirasının kıymeti bilinmelidir. Yaptırıma yaptım ile cevap verilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti tarihi kabiliyetleri ve zaferleriyle güçlü olan bir ulus devletidir.

Sömürgeci ABD, yıllardan beri kullandığı sömürge taktikleri artık işe yaramaz olmuş, ülke ekonomik iflasın eşiğine gelmiştir. Sağa sola saldırmasının ambargo veya yaptırım uygulamasının sebebi de budur. Karşılıksız olarak bastırdığı dolarlarının değer kazanması için çırpınmaktadır. Ama nafile ABD batacaktır. Allah’tan dileğim o dur ki katil ABD’nin akıttığı bunca mazlum Müslüman’ın kanında bir an önce boğulmasıdır.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın