Vatanseverlik cep doldurma değildir!..

Türkiye ekonomisi kriz ve manipülasyonlar tezgahları yüzünden 18 yıl sonra yeniden başa dönüyor. 2001’de Anayasa kitapçığının fırlatılması ile gecelik faizin 20 binlere fırlamasıyla çıldıran döviz ve kriz yine aynı tezgahlarla sahnede.

Vatanseverliğin anlam ve manasını yitiren, vatan sevgisini dolar ve Euro’da arayanların milliyetçilikten, millilikten dem vurmaya hakkı yoktur. 2001’de Kemal Derviş ile Türk Ekonomisini derinden sarsan kan emici küresel vampirlerin belli bir kanal tarafından yönetildiği de unutulmamalıdır.

Ülkemizde son günlerde yaşanan kurdaki dalgalanmaların kesinlikle Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle uyuşmadığı bütün çıplaklığı ile ortadadır. 2001’de ülkemizi soyup soğana çevirenlerin bu günde kurdaki artışın fitilini ateşlemesiyle yine iş başında oldukları unutulmamalıdır. Oyun aynı sadece figüranları değişik. Ecevit iktidarı döneminde bir gecede 20 binleri vuran gecelik faiz, Ak Parti’nin iktidara gelmesiyle birlikte bir gecede normal seyrine döndüğünü unutmadık ve unutmayacağız. Oysa Ak Parti o dönemdeki Kemal Derviş’in ekonomik politikalarını yürüttü. Ak Partinin iktidara geldiği dönemlerde ülke ekonomisine sağladığı fazla katma değer olmamasına rağmen ekonominin normal seyrine dönmesi bir tesadüf olamazdı. Bu gün de döviz kurunun yükselmesinin sebeplerini ve senaryolarını doğru tespit etmek gerekir. Kurdaki dalgalanmanın sadece ülkemizle ilgili olmadığı gibi küresel düzeyde yaşanan bir problem olduğu da göz ardı edilmemelidir.

Küresel dalgalanmaya çanak tutan ve Türk Lirasının değerini yetirmesini sağlayan sokak ve şehir efsanelerine de itibar edilmemesi gerekir. Vatanseverlik cep doldurma, kısa sürede köşe dönme, ülkenin milli ve manevi çıkarlarını görmezlikten gelmek değildir. Vatanseverlik misakı milli sınırları ile bütün manevi değerlerine sahip çıkma, ülkesinin çıkarlarını bütün çıkarlarını üstünde görme duygusudur.

Gerçek vatanseverlerin dedikodulara itibar etmemesi gerekmektedir. “Türkiye ekonomisi batıyor, ülkenin her şeyi satıldı, iktidar değişirse döviz düşer” gibi şehir efsanelerinin kampanyalarına itibar etmemeliyiz. Şuan ülkemizde oynanan oyunlar doğrudan seçimlere müdahale anlamı taşımaktadır. Ülkemizin ekonomi ve idari yönetimi işin başındadır. Mali disiplin sürecinden kimsenin şüphesi olmamalıdır. Gerçek vatanseverler kendi yerli parasını dövizle değiştirmemeli, yerli parasıyla hareket etmeye devam etmelidir. Millilik, yerlilik, vatanseverlik budur.

Son günlerde yaşananlar, özellikle dövizdeki bu suni artışı tamamen bir spekülatif değerlendirme ve Türkiye’nin seçimlerine yönelik müdahale olarak görüyoruz. Çünkü dünyadaki önemli ülkelerin yaptığı seçimler sadece kendi iç meseleleri ya da iç seçimleri olmaktan çoktan çıktı. Hatırlayınız, Amerika’daki  seçimlere Rusya’nın müdahale ettiğine dair güçlü, somut deliller olduğu bir  süreçte Türkiye’deki seçimlere müdahale edilmemesi ya da el atılmamasını düşünmek büyük bir saflık olur.

Her sıkıntılı hadisenin mutlaka önünün ve arkasının değerlendirilerek tedbirler alınması ve ciddi hamleler yapılması gerekmektedir. Bugüne kadar yapılan bu spekülatif hamleler, manipülasyonlar nasıl başarılı olmadıysa,  bugün de ülkemize karşı yapılanlarla da başarılı olamayacaklardır. Allah Birlik ve beraberliğimizi bozmasın, ülkemiz üzerinde dolaşan karabulutları bertaraf etsin. Döviz, kriz ve kaos severlerin oyununu bozsun inşallah..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın