Trump’ın kirli dolarları ve Kudüs!

Bitki, insan derken tarihin de genleriyle oynamayı alışkanlık haline getiren ABD ile İsrail, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda  hezimete uğradılar.

Tarihi, dini inançları, toplumların mukaddesatlarını hiçe sayan ve kendisini dünya milletlerinin üstünde hatta kendilerini üstün ırk gören ABD ile İsrail, dünya milletlerinin huzurunu bozmakta varlıklarını hiçe saymaktadır. Kontrolsüz oldukları için karşılıksız para bastıran ve karşılıksız kirli paralarıyla dünyayı tehdit eden ABD, Müslümanların ilk kıblesini İsrail’lere yurt edinmesini sağlayan karara imza koyması başlangıcın sonu olarak batması hak olacaktır.

Dünya mazlumlarına şiddet ve terör uygulayan, korku salan ABD’nin bu hain ve sinsi oyunu bozulunca bu kez karşılıksız bastırdıkları dolarlarındaki  piramaitlere sakladıkları hile ve desiselerle dünya milletlerini korkusuzca ve şuursuzca tehdit etmektedirler. Artık dünyanın 5’ten büyük olduğunu, zalimin zulmüne  korkusuna boyun eğmenin manasız olduğunu  anlayan dünya mazlumları Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki oylamada Kudüs’ü başkent olarak tanımlayan ve tanıyan ABD dayatmasını  ret etmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kudüs’ü muhasara altına alan skandal hukuksuzluğu, melanet şuursuzluğu muhatapları olan ABD ile İsrail’e kusursuz bir şekilde aynen iade etmiştir.

ABD’nin bu hukuk tanımaz, dünya milletlerin varlığını hiçe sayan kararı artık yok sayılmıştır. ABD’nin BM Daimi Temsilcisi’nin üye ülke diplomatlarına gönderdiği e-posta tehditleri, Trump’ın tasarıdan yana oy kullanan ülkelere mali yardımların kesilmesiyle ilgili şantajları dikiş tutmamış, karşılık bulmamıştır. Tehditler ters tepmiş, ABD’nin kucağında patlamıştır. Yıllardan beri oluşturdukları korku imparatorluğu sayesinde nerede bir Müslüman Ülke varsa orada kan ve göz yaşını dindirmeyen ABD, İsrail ve sinsi bir millet olan İngilizlerin oyunu kusursuz bir şekilde Türkiye’nin öncülüğünde bozulmuştur.

Anti demokratik tüm mekanizmaların işletilmesine, baskı ve gözdağlarının birer birer muhatap ülkelere iletilmesine rağmen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu zulmün oyuncağı olmamış, zalimlere boyun eğmemiştir. İnsanlık vicdanı ve küresel adalet tavrını da tarafını da göstermiştir. Bu vesileyle huzura, barışa ve istikrara hizmet eden 128 haysiyetli ülkeyi ayakta saygı ile alkışlıyoruz. Elbette Türkiye’nin tavizsiz iradesini göstererek Kudüs davasının dünya gündemine gelmesini ve geniş bir destek bulmasını sağlayan siyasetçilerimizi, diplomatlarımıza da sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

Kudüs kan ile alınan mukaddes bir beldedir. Trump’ın imzası ile verilecek bir kağıt parçası değildir.  Cennet mekan Abdülhamit Han’ın İsrail Sefirinin para ile satın almak istediği Filistin için “Bre zındık bilmez misiniz ki kan ile alınan kan ile verilir” diyerek sille atarak talebi red etmesi yüz yıllar sonra bu işi ne kadar doğru yorumladığının belgesidir.

Bu oylama soncunda unutulmasın ki, Kudüs düne göre bugün daha güçlü, daha emin, daha güvendedir.  Kudüs Miraç’ın mucizevi mekanı, manevi hayatımızın mihver ve mihrakı olarak ebediyen var olacaktır. Buna hiçbir tehdit dili, hiçbir karanlık ve kirli emel engel olamayacaktır.  Trump’ın kirli dolarları bile!..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın