Öğretmen’in hiç bitmeyen öğrencilik günü!

Bugün yavrularımızı kendilerine emanet ettiğimiz, nesillerimizin yetişmesinde büyük emekleri olan öğretmenlerimizin öğretmenler günüdür. “Öğretmenlik nedir diye soracak olanlara “Öğretmenlik hiç bitmeyen bir öğrenciliktir” cevabı en doğru olanıdır.

Gelişen ülkelerin temelinde idealist vatansever öğretmenlerin yer aldığı asla unutulmamalıdır. Bu gün gerek ülkemizde gerekse bütün dünyada öğretmenlerin her geçen gün itibarının yükseldiğini görüyoruz. Mutlaka her insanın bir öğretmenden nakış nakış işlendiğini görmek hem öğretmenleri hem de onların öğrencilerini de mutlu ediyor.

Bu gün ülkemizin her kademesinde yer alan ve önemli görevler üstlenen Cumhurbaşkanı olsun, başbakan olsun, yargıçlar olsun, canımızı emanet ettiğimiz doktorlar olsun vel hasılı bütün sektörlerdeki üst düzey yöneticiler olsun onların hepsi idealist vatansever öğretmenlerimizin eseridir. Ülkemizde yetişkin donanımlı kişilere ihtiyaç duyulduğu şu günlerde idealist, vatansever öğretmelere büyük görevler düşmektedir.

Uzay sanayine adım atan silah sanayini yapan dünya üzerinde son yıllarda yapılan 10 büyük projenin Türkiye’de gerçekleştiğini gördük. Böyle bir Türkiye’de güçlü nesiller yetiştirmek de kıymetli idealist öğretmenlerin görevleridir.  Bir milletin milli ahlaki ve ekonomik yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik mesleği hiç bitmeyen bir öğrencilik olduğu gibi her şeyden önce bir ideal ve hizmet mesleğidir.

Bize göre bir ülkenin ileri ve müreffeh ülkeler seviyesine ulaşabilmesi, aynı zamanda oyun kurucu bir ülke olabilmesi için, o ülkenin aydının da, zenginin de hain olmaması gerekir. Aydının da, zenginin de vatansever olan nesiller  yetiştirecek olan da yine öğretmenlerimizdir.

Bu vesileyle değerli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarken aynı zamanda yarın da “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” olduğunu hatırlatmak istiyorum. 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” dolayısıyla, cinsiyete dayalı ayrımcılığın, kadınların ve kız çocuklarının maruz kaldıkları her türlü şiddetin sonuna kadar karşısında olduğumuzu vurguluyorum.

Üzüntüyle takip ettiğimiz şiddet ve istismar vakalarının toplumsal değerlerimizle hiçbir şekilde bağdaştırılamayacağının, kadına yönelik şiddetin gelenek, töre ve benzeri hiçbir gerekçe ile meşrulaştırılamayacağının bilinmesini istiyorum.  “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” dolayısıyla kadına yönelik şiddetle mücadele kararlılığımızı her zaman olduğu gibi bir kez daha yineliyor; herkesi kadına ve kız çocuklarına yönelik her tür şiddete karşı dayanışmaya davet ediyoruz. Bu iki anlamlı günler vesilesiyle Peygamberimizin ilme, alime ve kadına verdiği değeri asla unutmamalıyız.  Üzerimize düşen görev ve sorumluluklarımızı ihmal etmemeliyiz.

Bu vesileyle Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü aynı zamdan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” nü canı gönülden kutluyoruz..

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın