Allah Türk’ü vatansız, hürriyetsiz ve milliyetsiz bırakmasın

 

Bu gün millet olarak doğum günümüzdür. Bu gün tarihin coğrafyaya sığmadığı gündür..  Bu gün bundan yaklaşık 95 yıl önce ülkemizi 15 Temmuz’da olduğu gibi yalnızlığa ve karanlığa gömmek isteyen dahili ve harici bedbahtların tarihin en karanlıklarına gömüldüğü gündür. Ve yine bu gün vatanımızı işgal etmek isteyen hainlere, emperyalistlere verdiğimiz tarihe sığmayacak şan ve şereflerin hayat bulduğu gündür…

Bugün, yani 29 Ekim’i aziz milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve büyük fedakarlıklarla kazandığı eşsiz zafer neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin 94. kuruluş yıl dönümünüdür. Bu şanlı ve gurur abidesi Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümüdür. Bu muhteşem ve gurur abidesi günümüzü gururla kutluyoruz…

Bu gün tarihi boyunca büyük kahramanlıklar gösteren Türk Milleti’nin kendi vatanı üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesinin hayat bulduğu bir eser olan Cumhuriyetimiz, muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için attığımız adımların en önemli günüdür.

Bu gün,  Cumhuriyetimizin bize kazandırdıkları, modern bir devlete dönüşmesi ve bugünkü seviyeye ulaşması, tüm dünyanın örnek aldığı bir başarı ve onur tablosudur. Aziz milletimiz, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmış olduğumuz günün adıdır.

Ve yine bugün geldiğimiz noktadan, her alanda daha da gelişmiş müreffeh bir Türkiye’ye ulaşacağımıza yürekten inanıyor ve milletimizin her ferdi, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz; Cumhuriyetini ve milli egemenliğini yorulmadan her zaman koruyacak ve sahip olduğumuz damarlarındaki asil kana, milli ve manevi değerlere bağlılığını devam ettireceğine inancımız tamdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle haykırarak diyorum ki; Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olacaktır. Ve de önünü kesmeye hiçbir düşman emelin gücü yetmeyecektir. Cumhur’una da, Cumhuriyetine de dün olduğu gibi bu gün de sahip çıkacaktır. 1915’de ve akabinde 2016’ın 15 Temmuz’unda olduğu gibi denen yeni işgal denemeleri ve komplolar milli surumuzun hisarlarını aşamayacaktır.1923’te yani bu gün kurulan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin namus ve haysiyetine emanettir. Cumhuriyet, milli iradenin varlığıyla anlamlı ve baki kalacaktır.

“Allah Türk’ü vatansız, hürriyetsiz ve milliyetsiz bırakmasın” diyor ve aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum. Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıl dönümünde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve ülkemize, milletimize hizmeti geçen tüm devlet büyüklerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ne Mutlu Türk’üm diyene. Ve mutlu ki Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında hayatlarını idame ettirenlere…

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın